[ sumnjivo_lice @ 23.02.2009. 17:56 ] @
U zadnjih par nedelja sam radio na kompletnom CMS sistemu za potencijalnu online pizza prodavnicu. Kao sto pravila ove kuce nalazu, naglasavam da je korisceni template 100% legalno skinut sa hostgator-a.

http://infoservis.org/test je link.

To bi trebalo da bude online narucivanje hrane, sortirano po kategorijama itd. Klasika, ali pogledajte jer me interesuje kako vam se svidja dizajn. jbg, meni je moja cerka najlepsa na svetu, pa ne mogu objektivno da ocenim.

Ali... Tajna je u backend-u

http://infoservis.org/test/admin

Logujte se kao:
admin
promaja

Sa leve strane je spisak kategorija. Kliknite npr. na pizze. Kad se pojavi spisak proizvoda, klikom na sliku menjate cenu, opis, sliku itd... Desno od slike ima ili crveni ili zeleni kruzic. Ako je crven, onda se taj proizvod ne pojavljuje u prodavnici. Klik na krug da promenite.

Dok editujete proizvod, klikom na browse se pojavljuje filemanager gde mozete upload-ovati slike, brisati, praviti nove direktorijume itd...

Gornji meni je prilicno jednostavan. One koji posete admin deo molim da NE BRISU postojece kategorije i proizvode. Dugo sam na ES-u i vidim da nema likova koji cekaju da nekom napakoste, ali za svaki slucaj. Kreirajte svoje proizvode/kategorije i igrajte se do mile volje

Interesuje me vase misljenje; da li bih to nekako mogao nekome da prodam (naravno, kad ga zavrsim za nedelju-dve), za ~koliko para i kako vam se svidjaju ideja i izgled?

Za dan-dva od pisanja ove poruke, u admin deo (sa desne strane) ce biti real-time posmatranje narudzbina. Npr. neko je narucio picu; u admin delu ce se to pojaviti i imati npr. status crvenog kruzica. Kad se narudzbina posalje, jedan klik i sklanja se odatle. Zaposleni ce posmatrati narudzbine i slati shodno ono sto vide.

Uskoro treba da uradim i da se opcija iz menija pojavljuju shodno prioritetima. Npr. zaposleni nece moci da brise proizvode ili menja cene, vec samo oni kojima je vlasnik to odobrio.
[ sumnjivo_lice @ 23.02.2009. 22:31 ] @
Mali dodatak;

upravo sam dodao pracenje narudzbina u realnom vremenu. Kad se ulogujete u admin deo, sa desne strane se prikazuje spisak svih neobradjenih porudzbi. Crvena boja su nove, zuta boja je kad hrana pocne da se priprema. Status se menja kad kliknete na ime kupca.

Ako promenite status na 'Done and sent', onda se ta narudzbina vise ne pojavljuje na spisku, a u bazu se upisuje vreme. Prava stvar za gazde da vide koliko radnici zabusavaju jer ce moci da uporedi vreme od trenutka pristizanja do slanja paketa.

Osvezavanje je podeseno na 30 sekundi.