[ registrovan78 @ 23.02.2009. 18:57 ] @
dakle...imam formu...i u njoj jedan text box sa nekom vrenoscu u njoj.Postoji i comandno dugme koje na click staruje macro setvalue i postavlja vrednost iz ovog text box-a u tacno odrenjenu kolonu povezane subforme.Problem je u tome sto ovim ovom komandom zelim da mi upise ovu te istu vrenost ali u sve recorde ove kolone a ne samo na prvom kao sto radi
[ strucchy @ 23.02.2009. 19:34 ] @
moras da selektujes prvo sve rekorde da bi ti macro radio na sve rekorde jer macro setValue ti radi samo na jedan rekord po default ako imas npr 10 recorda i okines dugme macro ti obavi samo prvi ali prije toga selektuj sve record i okini dugme :P
[ registrovan78 @ 23.02.2009. 20:18 ] @
ako mislis na rucno selektovanje ......to nece da work (isprobano)
mogu li da selektujem na drugi nacin (npr jos jedan macro...ne znam koji)
[ strucchy @ 23.02.2009. 20:31 ] @
aj nakaci primjer
[ registrovan78 @ 23.02.2009. 21:23 ] @
pokusaj
[ Trtko @ 24.02.2009. 07:27 ] @
Ja bi to uradio preko coda, evo vidi kako na tvom primjeru
I moj savjet da nazive subformi i polja ne radiš sa razmakom koristi _
npr. table1 subform bolje je table1_subform

[ strucchy @ 24.02.2009. 09:00 ] @
Slazem se sa tobom Trtko sve sto moze preko koda, a ujedno i imena neka stavlja ili zajedno ili sa _.

Poz
[ registrovan78 @ 24.02.2009. 09:16 ] @
to je to...modjutim javi se jos jedan problem
1) da li u ovom redu : Set ev = d.OpenRecordset("select * from table1") umesto table1 da bude naziv upita
2) da li u ovom redu :[table1 subform].Requery umesto table1 subform moze da stoji naziv subforme koja je current load

ili je problem, kao sto si rekao zato sto su mi nazivi objekata i redova odvojeni ili zato sto su mi forme povezane (iz jedne u drugu)....ili ko zna??????? (ako moze ovaj problem da se resi preko macro..jos bolje)

ako smaram reci slobodno
[ Trtko @ 24.02.2009. 16:05 ] @
Citat:
1) da li u ovom redu : Set ev = d.OpenRecordset("select * from table1") umesto table1 da bude naziv upita

Pa i ovo gore ti je upit, naime ako pogledaš svoj upit i ako klikneš na view ond češ vidjeti da je i on ovakav, no možda malo složeniji. Zato i tu možeš napisati kao i u query ..... Set ev = d.OpenRecordset("select * from tabela where sifra_radnika = ..... itd "

2. Naravno , uvijek možeš staviti da osviježi onu subformu koja ti je na glavnoj formi ili na nekoj otvorenoj formi.

Malo probavaj se igrat s kodom, ako i javi grešku ne odustaj odmah.

[ registrovan78 @ 24.02.2009. 21:16 ] @
ok
Set ev = d.OpenRecordset("select * from tabela where sifra_radnika =KAKO BI PRAVILNO TREBALO OVDE NAPISATI

predpostavimo da mi treba sifra_radnika da bude ona iz trenutne ucitane forme npr "Pregled radnika"

pa bi bilo........where sifra radnika=Form![Pregled radnika]![sifra radnika]") ili gresim?

[Ovu poruku je menjao registrovan78 dana 25.02.2009. u 09:31 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao registrovan78 dana 25.02.2009. u 10:01 GMT+1]
[ registrovan78 @ 25.02.2009. 12:11 ] @
RESIO PROBLEM.....hvala svima

za one kojima treba :

=" &[Forms]![naziv forme koja je trenutno ucitana]!naziv polja ucitane forme koja je uslov)

ZATVORENA TEMA :)