[ mmix @ 25.02.2009. 17:50 ] @
Od pre neki dan imam ozbiljan problem, pa reko da vidim ovde dal neko zna o cemu se radi. U opremi za mog RebelXTi-a za generalno fotografisanje najvise koristim Canon objektiv EF-S 17-85MM f4-5.6 IS USM. I sluzio me je dobro evo vec dve godine. Medjutim od skoro, sa vremena na vreme mi se zaglupljivao, tj nesto se zakoci usred snimka i izbaci mi "Error 99 - turn on/off or replace batery" (gde je baterija dupke puna). Posto mi je izgledalo kao da se SLR ogledalce ne pomeri do kraja mislio sam da je nesto do samog tela i SLR mehanizma, i obicno je on/off resavao problem za narednih x slikanja (gde se x vremenom smanjivalo). E od juce je prslo nacisto jer je posle poslednjeg error-99 prestao da radi auto-focus i samim tim okidanje snimka, tj pokusava da ga nadje (seta napred nazad) ali ne ubada fokus (niti se uopste upale crveni senzori). I dalje sam mislio da je prso apart, medjutim kad sam stavio "fabricki" objektiv (onaj EFS 18-55) aparat je proradio u celosti, pronalazi fokus iz cuga i uopste ne izbacuje error 99, tako da mi je sad sumnja pala na to da je nesto riknulo na samom objektivu. Zna li neko o cemu se radi i moze li se to resiti nekako? Nije bas jeftin objektiv da se "baci". Da napomenem da je isti cuvan domacinski i nikad nije bio fizicki "zlostavljan" niti je udaran u zdove i bacan na pod ![]() |