[ grizzly @ 26.02.2009. 15:00 ] @
Priča je sledeća: Pre 3-4 meseca kupio sam novi hdd maxtor 250GB. Ubacio u komp, sve je radilo lepo dok nije počelo da ne radi lepo. U jednom trenutku je počelo da se dešava da ponekad Windows neće da se podigne, dodđe do onog progres bara, izvrti ga par puta i onda zakove tačno pre nego što će da prikaže desktop. A ponekad jednostavno sve radi, kad ga ostaviš na miru jedno sat vremena. Primetim ja da mi pri podizanju ne prepozna ovaj drugi hard disk uvek kad će nastati problem pri podizanju windowsa. Otvorim kućište i primetim da mi ne radi ventilator na čipsetu (jebeni MSI sa svojim zujećim aktivnim hlađenjem čipseta) i povežem problem sa tim. Od tada sam jedno mesec dana tako koristio komp - kad hoće hoće, kad neće otkačim drugi hdd i onda radi. E juče došao drugar sa dovoljno malim šrafcigerom, skinemo kuper, očistimo, sredimo i one na procesoru i grafičkoj kad smo već tu. Sad kuleri rade kao ludi, ali hard disk je totalno crkao. Pri podizanju sistema ga prepozna, ali kad u windowsu kliknes na njega da ga otvoriš dobije se poruka: E:/ is not accessible. The file or directory is corrupt and unreadable Na drugom računaru isto tako. Disk menager javlja da je disk healthz i potpuno prazan. Kao što to obično biva, backup-ovao sam sve osim 600KB source kodova koji mi upravo sad trebaju. Disk se zavrti kad se uključi. Šta da radim sad? Još je pod garancijom pa sam odneo u servis, mada sumnjam da će nešto moći da urade ovde u Kruševcu. Vidim na netu da je lik sa istim problemom rešio stvar programom file scavenger. Jel imao neko sličan problem ili iskustvo sa ovim programom? Probaću sa njim nešto da sredim, ako ne uspe jel postoji firma kod nas koja se bavi spasavanjem podataka sa HDDa? |