[ goshabg @ 26.02.2009. 18:34 ] @
Pozdrav treba mi velika pomoc u sto kracem vremenu napravio sam kod za logovanje ali mi treba objasnjenje i kod kako da sa te strane za validaciju nakon unosa username i password se unese u bazu i da se uloguje na stranicu posto mi treba hitno a ceo dan mozgam evo koda za unos na html stranu Code: <HTML> <BODY> <FORM METHOD="POST" ACTION="LoginFormAction.php"> <H2>Login Page</H2> <BR><BR> User Name: <BR><INPUT TYPE="TEXT" NAME="username" SIZE="16"> <BR><BR> Password: <BR><INPUT TYPE="PASSWORD" NAME="password" SIZE="16"> <BR><BR> <BR><BR> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Submit"> </FORM> </BODY> </HTML> i koda za php stranu Code: <?php $passwords = array("name1" =>"pass1", "name2" =>"pass2"); if ($password == $passwords[$username]){ setcookie("username", $username, time()+1200); echo "<H2>Access granted.</H2>"; }else{ setcookie("username", "", time()-3600); echo "<H2>Invalid user name or password: access denied.</H2>"; } ?> sada u bazi treba da napravim tabelu korisnik sa username i password i da je povezem jel tako? jos bih pitao ako se unese korisnik u bazu kako da postavim da onda se premesti kad se uloguje na stranicu [izmenio Nemanja: Kod u CODE tagove!] [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 27.02.2009. u 10:39 GMT+1] |