[ DelPjero @ 27.02.2009. 00:01 ] @
| Uradio sam sajt koji ima preko 450 GB podataka.Uglavnom muzika i audio materijal.Trebalo bi da registrujem .org.rs domen,ali svi provajderi nude skupe servere.Da li postoji varijanta da kod,npr.Verata registrujem org.rs domen,a negde da zakupim hosting preko 450 GB,ili da se ubijem. |
[ Aleksandar Klickovic @ 27.02.2009. 00:46 ] @
Samo ponovi molim te..
450 GB (gigabajta) ?
ili je greska pa si mislio na 450 MB (megabajta) ?
Kako mislis da uploadujes 450 GB materijala, samo to zelim da znam i trazicu ti po celom netu host..
[ drdrksa @ 27.02.2009. 08:25 ] @
450 GB!?
[ Tyler Durden @ 27.02.2009. 08:27 ] @
Pa imaš dosta stranih provajdera koji nude unlimited prostor za sajt, sad koliko je to stvarno unlimited pravo je pitanje.
Mislim da ti je za ovako nešto najsigurnije i najpouzdanije da uzmeš namjenski server, ali pretpostavljam da ti je to previše para.
[ srpsko gradjevinarstvo @ 27.02.2009. 09:07 ] @
org.rs ne možeš dobiti ako nisi organizacija, tj. neprofitabilno pravno lice. Ako prodaješ tu muziku legalno uzmi co.rs ili rs, ako si warez distributer beži od RS da te ne uhvate bez po muke
[ snake_master @ 27.02.2009. 09:09 ] @
Ako sam ja dobro izračunao
450gb=460800mb ako se uploaduje sa najvećim uploadom na ADSL 768kbs onda dnevno može da se prebaci oko 5400mb, što znači:
460800mb : 5400mb = 85.33 dana za upload celog sadržaja...
To je teoretski...
[ Dusan Filiferovic @ 27.02.2009. 13:56 ] @
http://www.hostgator.com/shared.shtml
Samo pazi na pravila koriscenja i autorska prava i prvo ih pitaj sta ce da kazu ako ubacis 450GB fajlova ;)
[ srpsko gradjevinarstvo @ 27.02.2009. 15:20 ] @
e nemoj tamo imam neki sajt da mi navlačiš bedu na vrat. Treba da crkne server...mrzi me da se selim zbog tvojih ideja. Daj mu ti kod tebe 450 gb i unlimit protok i ostalo..
[ view @ 27.02.2009. 15:31 ] @
Koliko bi ti protoka koristio?
Odrzavanje sajta sa 450GB jednostavno ne moze da bude jeftino.
[ ivanbj @ 27.02.2009. 16:41 ] @
ako će da drži muziku i video materijal sigurno ne bi koristio malo protoka :)
@tema
čovek je i sam napisao da svi provajderi nude skupe servere, dakle mislim da toga i treba da se drži i da na shared hosting zaboravi.
a odgovor na samu temu je - da, možeš da zakupiš .rs domen kod domaćeg provajdera, a da držiš sajt na stranom hostingu.
@srpsko gradjevinarstvo
kod koliko to hosting provajdera imaš sajtove? nije zlonamerno pitanje, stvarno me zanima :)
[ srpsko gradjevinarstvo @ 27.02.2009. 17:56 ] @
jedan projekat držim kod Hosting022.com
jedan forum imam kod Uniwebhosting.com
Kod Invente držim dva manja sajta
Jedan sajt imam kod Verata
Jedan na Hostgator, od jednog doktora nauka, pošto čovek nema vremena dodam ponekad nešto i održavam.
Domene registrujem lično na GD, ili preko Hosting022.com, neke od imam kod Uniwebhostinga..Ovim verujem jer su stvarno korektni, i rade brzo, a ne da im šaljem dimne signale da urade posao.
Trenutno testiram neke hostinge jedne kompanije da bih se proširio.
Eto sa tim saradjujem..
[ Jbyn4e @ 27.02.2009. 19:48 ] @
768 Kb/s adsl = realno 652.8 Kb/s tj. priblizno 81.6 KB/s (deljenje sa 8).
81.6KB * 60 s *60 m *24 h = 7050240KB tj. priblizno 6885 MB tj 6.72 Gb.
Kako si dosao do 5400 MB?
460800 : 6685 je oko 67 dana , sto je znatno manje od 85 ;)
Ukoliko bi koristio npr. neki wireless sa recimo 1536 kb/s upload-om, i pretpostavimo da i toliko i radi, tj. pretpostavimo da radi 1500 kb/s, imali bi smo 15820 MB na dan, tj
460800 : 15820 tj. za priblizno mesec dana, ako ne bi pravio nikakve pauze, uspeo bi da uploaduje toliko (naravno, ako mu dozvole igde da toliko upload-uje)...
[ Dusan Filiferovic @ 27.02.2009. 21:07 ] @
Citat: srpsko gradjevinarstvo: e nemoj tamo imam neki sajt da mi navlačiš bedu na vrat. Treba da crkne server...mrzi me da se selim zbog tvojih ideja. Daj mu ti kod tebe 450 gb i unlimit protok i ostalo..
A da oni imaju samo 1 server za sve sajtove :).
[ musicmaster @ 27.02.2009. 21:31 ] @
Ne znam dali je u pitanju prevara ili ne...
I kako proveriti?
http://www.justhost.com/
[ since1986BC @ 27.02.2009. 21:54 ] @
Šta mislite o varijanti držanja tog "ogromnog" sadržaja(mp3 i video) kod Megaupload, Rapidshare, MediaFire
a da sajt bude hostovan gde već bilo(fajlovi se samo linkuju na sajtu)? Mislim, ti fajl hosting servisi tome i služe zar ne.
[ srpsko gradjevinarstvo @ 27.02.2009. 22:53 ] @
KO uopšte da ubaci toliko i da može? To da radi 10 ljudi pa i može. Recimo prosečan server ima 500-1000gb, prosečno solidna mašina. Dakle to unlimited nema šanse..
Možda je moguće sa rapidshare ili megaupload..ali onda ne može da prodaje sadrzaj, pošto je legani distributer verovatno, ako hoće org.rs, na tim servisima je dostupno svima.
[ SpLaSh89 @ 28.02.2009. 03:53 ] @
Ako hoces da ti sajt radi kasvetno, bez padova, suspenzije naloga i tako toga preporucujem ti da zakupis dedicated server. Jeste dosta skuplje nego oni "mega" shared hostovi, ali niko nece da ti gasi bezveze nalog i sajt ce uvek lepo da ti radi.
[ crews_adder @ 01.03.2009. 18:09 ] @
Imas 450GB podataka i trazis shared hosting??  Pa, tebi ce jedva i jedan dedicated zadovoljiti potrebe...
[ Strale @ 01.03.2009. 20:49 ] @
[ inodius @ 02.03.2009. 17:22 ] @
Da, ali je to samo "neogranicena" laz kao i kod svih koji nude bilo kakve bolesno velike kolicine resursa, a na ove sto nude neograniceno tek nemam reci...
Jesi li mozda procitao njihov pravilnik...
What do you mean by "unlimited disk space and data transfer"?
There are no set limits on the disk space or data transfer (bandwidth) that we provide in plans marked "unlimited". We don't believe you should be constrained by arbitrary quotas on disk space, bandwidth, or even e-mail. We want you to have the resources you need to build a great online presence.
Still, we do need to be sure that we're providing all of our customers with optimum service. As such, we do require all customers to be fully compliant with our Terms of Service and utilize disk space and bandwidth related to the normal operation of a personal or small business Web site.
While it is rare, we may need to put constraints on accounts that are adversely affecting other customers or otherwise utilizing or abusing resources beyond what would be expected of a personal or small/medium-business Web site.
What will happen to accounts that don't comply with the Terms of Service or go beyond normal usage?
Through our NOC (Network Operations Center), we maintain a variety of human and automated controls to monitor customer and server activity. If the NOC identifies an account that is not in compliance with our Terms or that has the potential to negatively impact the performance of our systems, we may need to temporarily suspend that account. Of course, we will notify the administrative contact for the account and work with that customer to resolve the issue as quickly as possible.
The most common situations involve customers who use their accounts for storage of files—particularly multimedia files—that are not linked off of their Web sites. One thing to remember is that Dot5Hosting provides the disk space and bandwidth required to operate a personal or small business Web site. Our services may not be used to store or archive electronic files that are not available through the Web site.
What is "Normal" usage?
Normal usage means that you operate a personal or small/medium-business Web site that utilizes resources in a manner similar to most of our other customers. For example, the system requirements of large corporations are not equal to those of small businesses and their resource requirements would not be considered normal for our architecture. Another example would be the storage of large numbers of video or audio files that may be associated with a Web site, but require more resources to support than a normal personal or business Web site would.
----------------------
Takodje i svi drugi provajderi koji daju velike kolicine resursa imaju slicne pravilnike.
[ crews_adder @ 02.03.2009. 22:10 ] @
Zato i ima ovakve ocene.
Pa, zamisli, odes u prodavnicu PC-opreme i kazes: dajte mi HDD sa neograniceno prostora, a kod ISP-a: dajte mi paket sa neogranicenim protokom. Dakle, negde mora da si ogranicen.
[ musicmaster @ 02.03.2009. 22:55 ] @
Tebi zapravo treba kao shto vetj pomenushe neki i pre, rapidshare premium account i warez hosting opcija.
Trazi te stvari.
[ tnenad @ 03.03.2009. 18:13 ] @
[ DelPjero @ 03.03.2009. 19:21 ] @
Ovo je izgleda ok,koliko mi se cini,vidim da daju i slobodan domen.Da li neko ima iskustvo sa ovim serverima?Jeli mora da se uzme njihov domen a da kod verata uzmem org.rs domen ili je varijanta samo sa njihovim free domenima?
[ Dusan Filiferovic @ 03.03.2009. 21:33 ] @
Docice ti glave shared host, razmisli o VPS ili Dedicated.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|