[ mayana @ 27.02.2009. 10:25 ] @
nameravam da kupim laptop, pa me zanima da li svaki model ima wireless ili se to dokupljuje i da li je uopste na laptopu (koji ce uglavnom stajati kuci) moguce\dobro koristiti adsl koji bi koristio i kucni racunar? ne znam kakva je u mom gradu (Zrenjaninu) situacija sa wirelessom uopste, znam da vecina ljudi koristi adsl, pa zato pitam sta da odaberem?
[ Rumpletstilskin @ 27.02.2009. 10:46 ] @
Citat:
mayana: da li je uopste na laptopu (koji ce uglavnom stajati kuci) moguce\dobro koristiti adsl koji bi koristio i kucni racunar?
Vidim da si dipl. ing. informatike, pa cu da ti dam kompletan odgovor sa strucnim terminima:

Nije moguce\dobro koristiti adsl istovremeno na kucnom racunaru i na laptopu, odnosno jeste ali bi ti trebao najmanje frame relay router ili jos bolje reverse transmitter.
[ mayana @ 27.02.2009. 10:47 ] @
dobro, pa kupicu ja i to. kazem vam da kod nas bas nema wireless provajdera, a nisam diplomirala hardver nego softver.
[ Java Beograd @ 27.02.2009. 11:48 ] @
Citat:
Rumpletstilskin: Vidim da si dipl. ing. informatike, pa cu da ti dam kompletan odgovor sa strucnim terminima:

Nije moguce\dobro koristiti adsl istovremeno na kucnom racunaru i na laptopu, odnosno jeste ali bi ti trebao najmanje frame relay router ili jos bolje reverse transmitter.

Vidim da si ti doktor nauka, sa posebnim postdoktorskim disertacijama. Frame relay router ?! Wow ! Mašala !

@mayana
I te kako je moguće koristiti jednu internet konekciju (ADSL) za dva računara. Nebitno je što je jedan od njih laptop. Sve šta je potrebno je da se računari spoje u lokalnu mrežu, i nešto malo podešavanja po windows-u.
U zavisnosti od toga čiji ADSL imaš, moguće je da već imaš ruter, ali i sa modemom je sasvim jednostavno.
[ Miroslav Jeftić @ 27.02.2009. 11:51 ] @
Citat:
Rumpletstilskin:  frame relay router ili jos bolje reverse transmitter.

Lol, dovoljna je još jedna mrežna kartica i malo kabla ili u naprednijoj varijanti wifi access point.
[ Java Beograd @ 27.02.2009. 11:52 ] @
@Rumpletstilskin
A da se sam ne bi brukao po forumu, pogledaj top teme na podforumu Mreže / Home Networking. I obriši tragove svog ismejavanja na "EliteSecurity biseri" podforumu.
[ Laki_Gen @ 27.02.2009. 11:52 ] @
Svaki laptop danas ima wireless.
U Zrenjaninu ima nekoliko wireless provajdera, zavisi gde zivis. U centru imate (u onoj ulici za setanje) besplatan wireless, pa ako si dovoljno blizu mozda mozes uhvatiti signal odatle.
[ Rumpletstilskin @ 27.02.2009. 12:17 ] @
Citat:
Java Beograd: @Rumpletstilskin
A da se sam ne bi brukao po forumu, pogledaj top teme na podforumu Mreže / Home Networking.

Odlican komentar, samo upucen na pogresnu adresu...
Citat:
I obriši tragove svog ismejavanja na "EliteSecurity biseri" podforumu.

Jokja, neka brisu moderatori ako smatraju da nije u skladu sa pravilnikom.
Citat:
Vidim da si ti doktor nauka, sa posebnim postdoktorskim disertacijama.
Ako vec pitas, da, ja se ponekad potpisujem sa Ph.D. ali ne vidim kakve to ima veze sa temom.
[ 2fAst4aNY1 @ 27.02.2009. 22:35 ] @
off topic:
Al si ispao strucan sa svim ovim terminima,da nisi mozda zavrsio poljoprivredu ili managment

PS: Izvinjavam se na offtopicu,ali bilo je jace od mene
[ Binary Mind @ 28.02.2009. 00:07 ] @
Dosta je bilo

@mayana

Poslusaj Javu i Miroslava sto se tice povezivanja racunara (Pitaj ih. Napravi drugu temu u adekvatnom forumu [mreze] ako ti nesto nije jasno), ili ako bas hoces promeni vrstu internet konekcije sto licno mislim da je neprakticno ako vec imas ADSL i dobro te sluzi. Sto se tice teme mislim da je najbolje da je zakljucam jer je vec presla u sprdnju