[ marko1981 @ 28.02.2009. 19:47 ] @
Imam problem sa laptopom HP Compaq 6820s. http://h10010.www1.hp.com/wwpc...4295-321838-89315-3442856.html U pitanju je varijanta sa hard diskom od 160GB. Problem Prilikom učitavanja Windows-a koje krene bez problema, računar se resetuje. Da budem precizniji, učitavanje prestaje za vreme dela u kome je prikazan logo XP i plavi progressbar. Hteo sam da formatiram sistemsku particiju i reinstaliram XP, ali pošto su bitni podaci na obe particije, nisam odmah pristupio formatiranju particije C: (sistemska particija) pomoću XP instalacionog diska, već sam pokušao da pomoću raznih bootabilnih CD-ova pristupim podacima i prebacim sve na D: particiju. Šta sam sve pokušao - probao sam sa Bart PE diskom sa kojim sam uspešno do sada rešavao slične probleme, ali tu nisam uopšte video particije hard-diska - probao sam sa Mandrive Linux One 2009 cd-om i u njegovom file manager-u (Dolphin) video sam obe particije, ali su bile sive (polu-providne) i klikom na njih, dobijao sam poruku oblika "... partition not accessible..." - probao sam sa Hiren's Boot 9.7 cd-om preko koga sam podigao Mini XP, ali tu takodje nisam mogao da vidim particije hard-diska - u BIOS-u računara, tačnije Computer Setup-u, pustio sam Hard Disk Self Test i quick test je prošao OK, a comprehensive test je stao negde posle 40% sa porukom Read Error - startovao sam SCAN test u MHDD aplikaciji, delu Hiren's Boot 9.7 kompleta, gde je samo 1. blok hard-diska nakon testa bio obojen crveno (ako sam dobro upamtio legendu sa desne strane, to znači >500ms), a svi ostali su bili zeleni Da li neko može da pretpostavi šta je uzrok problema i šta još mogu da probam da bih uspostavio definitivnu dijagnozu i, nadam se, sačuvao podatke? |