[ escape:: @ 01.03.2009. 22:54 ] @
Kupujem original Delphi 5 ili Delphi 7 sa licencom i povoljnom cijenom... |
[ escape:: @ 01.03.2009. 22:54 ] @
[ savkic @ 01.03.2009. 23:53 ] @
Imaj na umu da CodeGear može odbiti da prenese licencu na tebe. Naime prema njihovom EULA transfer licence na drugu firmu ili pojedinca nije dozvoljen, samo transfer na drugog korisnika u okviru iste firme. Takva klauzulu je kontroverzna i pitanje je da li je legalna, ne želim da te zbunim samo da te upozorim da ne kupuješ nešto ako nisi siguran da ćeš imati pravo na licencu kasnije. U svakom slučaju možeš kupiti licencu za D2009 a koristiti D5 ili D7.
[ escape:: @ 02.03.2009. 23:26 ] @
Hvala na informaciji i savjetu!...To nisam znao...Evo upravo sam instalirao Lazarus i provjeravam upotrebljivost....Treba mi GDI, forme i event-i na kontrole s konekcijom na FDB bazu i ako je moguće instalacija IBObjects database access komponenti....Imaš li iskustva ili da otvorim novi topic?
[ savkic @ 03.03.2009. 00:06 ] @
> Hvala na informaciji i savjetu!...To nisam znao...Evo upravo sam instalirao Lazarus i provjeravam upotrebljivost....Treba mi GDI, forme i event-i na
> kontrole s konekcijom na FDB bazu i ako je moguće instalacija IBObjects database access komponenti....Imaš li iskustva ili da otvorim novi topic Sa Lazarusom imam vrlo malo iskustva pa je bolje da to neko drugi odgovori. U svakom slučaju proveri da li se može koristiti UIB ili Zeos (obe besplatne) komponente. Takođe možeš pogledait Turbo Delphi, besplatan je a mogu se raditi komercijalni programi sa njim, samo je problem što se ne mogu regularno instalirati nove komponente (mada bi trebalo da ima IBX koje rade sa FBom). [ viking13 @ 04.03.2009. 22:17 ] @
Naravno da Lazarus ima forme, evente...
Ukoliko nema petljanja sa Win32 API-jem i ako se koriste komponente koje postoje u Lazarusu, postoji velika mogućnost da se Delphi kod koristi u Lazarusu bez ikakvih izmena. Bitno je samo uključiti {$Mode Delphi}, koji je manje striktan nego njegov defult mod {$Mode ObjFPC}. Pogledaj više o konverziji Delphi koda u Lazarus ovde: http://lazarus-ccr.sourceforge...x.php?wiki=CodeConversionGuide UIB radi u Lazarusu bez problema, čak i na drugim platformama. Možeš ga naći ovde: http://www.progdigy.com/?page_id=5 Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|