[ .:Marvin:. @ 02.03.2009. 14:05 ] @
| Korstim BDS 2006 i QR 4.06 i imam jako dosadan problem, koji ne umem da resim.
Imam neki izvestaj, i kad kliknem uradim preview, dobijem neki prikaz. Medjutim, kad sa tog preview-a kliknem na stampu, dobijem manji broj stranica. Da budem precizniji, podaci su isti, ali kao da je font manji. Pa tako na preview imam 8 stranica, a kad odstampam dobijem 7. Podaci su, jos jednom napominjem, identicni.
Font je standardni, Arial regular.
OnPrint i BeforePrint nemam nikakav kod koji se tice velicine, fonta i sl, samo formatiranje float rezultata i sl.
Da li neko ima ideju odakle da krenem da jurim ovaj bug, i da li je jos neko nasao slican problem?
Hvala unapred |
[ rambo @ 02.03.2009. 17:49 ] @
Nisam dugo koristio QR, pa nagađam.
Jedino što mi pada na pamet jeste da ti je (iz nekog razloga) veličina stranice za Preview i za Print različita. Na primer, za Preview ti je A4 a za Print ti je Letter (zato bi mogao da dobijaš manji broj stranica jer je Letter malo duži od A4).
[ .:Marvin:. @ 03.03.2009. 08:20 ] @
Nije to problem, proveravao sam, i na preview i na stampi i na stampacu je A4...
Dalje? :)
[ savkic @ 03.03.2009. 09:47 ] @
Možda QReport pogrešno čita dimenzije strane ili rezoluciju štampača, pokušaj da smanjiš rezoluciju i instalaciju nekog drugog štampača. Probaj i štampu na virtuelni PDF štampač tj. generisanje PDF fajla koji ćeš posle poslati na pravi štampač.
[ Rapaic Rajko @ 04.03.2009. 16:24 ] @
Gde god sam radio sa QReport-om (u vise firmi, i i vise verzija) postojao je taj problem...
Ovde gde sad radim, za stampu koristimo Rave Reports, i moram priznati da Rave (iako i on ima svojih bubica, jos kako) bukvalno postuje WYSIWYG filozofiju (What You See Is What You Get).
Rajko
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.