[ banee011 @ 03.03.2009. 15:49 ] @
| Hocu da instaliram mikrotik software na P3, interesuje me koju PCI wi fi karticu preporucujete i naravno koje prepoznaje mikrotik?
Nemam mnogo iskustva sa mikrotikom, tako da je svaki savet dobro dosao...Hvala! |
[ wlada_85 @ 03.03.2009. 18:37 ] @
Kao prvo morash da vidish da li ti mikrotik podrzava rachunar... Bitni su chip setovi.... I josh puno toga... Npr meni mikrotik nije hteo da radi dok nisam flash ovao bios... Znachi pre kupovine zabodi mreznu karticu ili ako imash integrisanu, onda instaliraj mikrotik i vidi da li cje da ti podigne sistem.... E od pci kartica ja sam stavio, i po meni najbolje su TP-Link... Ja sam stavio TP-link WN553ag, ona podrzava 5 i 2.4 GHZ.... A i stavio sam 551g ona mi sluzi za lokalnu mrezu...
Shto se ostalih uputstava tiche imash na wireless.uzice.net (mislim da ovako ide adresa), kao naravno i ovaj forum...
[ bisenic @ 16.03.2009. 09:41 ] @
sve kartice koje imaju Atheros ili Prism chip,i kao sto ti je Wlada rekao,TP-Link 551g i 553,653....
[ ejmir @ 13.03.2010. 22:03 ] @
pozdrav
sorry na of topic, :)
Da li može ova kartica za mikrotik
TP-LINK - TL-WN350GD *54M Wireless Adapter* 54M Wireless PCI Adapter, Atheros chipset , 2.4GHz, 802.11g/b, detachable antenna
Znam da idu sve sa atheros chipsetom, prijatelj mi kaže da traba biti i AG umjesto GD.
[ zivanicd @ 14.03.2010. 21:23 ] @
Mislim da ce moci... proveri da li je kompatiblina sa PCI slotom u kompu...
TP-link ima atheros chipset i to radi na MTu. Pre ces mozda imati problem sa plocom/slotom.
Mada se problem javljao na nekim p3 plocama... sa p3 ne verujem da ce biti problema.
Najbolje mozes da proveris PIG metodom: Proba I Greska :)
Poz
[ kingboban @ 15.03.2010. 00:26 ] @
Moze prijatelju i ta kartica imam ih par komada u mikrotikovima i rade svoj posao kao klijenti odlicno
tako da ih slobodno postavi,Ja do sada nisam imao ikakvih problema sa njima. A to sto ti je prijatelj preporucio da imaju AG oznaku je samo prednost sto te kartice sa oznakom AG rade pored 2,4 i na 5,8.Slobodno ih montiraj.Naravno obrati paznju na ono sto ti je vec zivanicd rekao u vezi PCI slota
[ BigFoot @ 15.03.2010. 15:09 ] @
Kao i obično, odgovor je u dokumentaciji koju retko ko čita:
MikroTik - Supported Hardware.
[ ejmir @ 04.04.2010. 22:42 ] @
@zivanicd
I bi metoda PIG, ne prepoznaje ovu karticu p3 koju sam bio namijenio za router, al haj naću drugu.
Samo još jedno dodatno pitanje u vezi sa slotom tj. sa usb-om isto na ovoj trici. Dakel uzeo sam TP-LINK TL-WN422G
koji takodze ima atheros chip, koji sam bio namijenio za laptop, i ne prepoznaje ga.
Pitanje glasi: da li je ista situacija sa pci slotom i usb-om, da li obadva zavise od toga da li ploča podržava ahteros chip ili je nešto drug po srijedi.
Jel neko isprobao ovu verziju u praksi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.