[ Okram_marko @ 03.03.2009. 22:55 ] @
Lijep pozdrav, evo, nakon uspjesno napravljene baze i aplikacije postavlja se pitanje migracije na nesto brze. Naime, napravio sam bazu zavodjenje servisnog odjela. (servis uredjaja). Baza ima dosta query-a koji malte ne stalno vrte neke podatke iz tabela. Ako se mogu izraziti, "online-realtime". Pokusat cu objasniti kako to u mom slucaju ide da bi vas priblizio samom problemu. Tabele od aplikacije sam razdvoio pomocu wizarda iz access-a. Fajl sa tabelama sam stavio na djeljeni folder u mrezi. Kopije finalne aplikacije sam postavio po korisnickim racunarima. Svi korisnici na mrezi sa svojim aplikacijama mogu u isto vrijeme pristupiti podatcima u tabelama (fajlu na mrezi). Trenutno se ta baza tek pocinje koristiti. Primjetio sam da je sam rad dosta spor. Mislim na brzinu citanja iz "baze" i obradu podataka. Pitam se kako ce sve to raditi kada u bazi bude 2000 i vise unosa i kada se uvelike krenu raditi reporti i sl. Ono sto mene u ovom slucaju zanima jest da li da ja ovo odmah prebacim na nekakav SQL server ili sta vec?? Postavlja se pitanje i velicine baze koja ce vremenom rasti. Sto preporucujete po tom pitanju? Svaki prijedlog je dobro dosao! Hvala unaprijed. |