[ Okram_marko @ 03.03.2009. 23:12 ] @
Pozdrav, naslov ne govori mnogo pa cu pokusati da objasnim o cemu je rijec. Imam bazu sa artiklima (proizvodima). Napravio sam neku vrstu pretrage koristeci query, jedan text box i list box. Na query sam stavio da mi izbaciva sve sto se podudara sa onim unesenim u kreirani text box. List box na samoj formi prikazuje vrijednosti koje query "izlistava". Ja u text box unesem vrijednost i pritiskom na "Enter" pokrecem pretragu. U list boxu mi se izlista pronadjeno. List box mi dozvoljava da odaberem koja ce se vrijednost "pamtiti" za kasniju upotrebu. To je u mom slucaju ID. Kada kliknem na ono sto je pronadjeno, aplikacija uhvati ID pronadjenog artikla. Ja sa druge strane imam formu za ubacivanje artikala. Na toj formi se mogu kretati i pregledavati sve artikle klikom na "Next" i "Previous" ugradjene tipke u sami access. Kada sam na formi za pretragu nasao nesto sto recimo ima ID 137, kako cu ja klikom na jedno dugne otvoriti formu za unos artikala i otici direktno na artikal koji ima ID 137? Znaci, zelio bih nakon pretrage imati opciju da direktno otvaram drugu formu u kojoj mogu editovati taj artikal. Ovo gore mogu nazvati kao "proslijedjivanje vrijednosti". PS: Samo da na brzinu dodam da sam pokusavao da nakon pretrage i selektiranja pronadjenog otvaram formu sa atributom "Where condition" itd ali nije prolazilo. Ovo mi hitno treba pa ako ima kakvih prijedloga, samo pucajte. |