[ vujanac borisav @ 04.03.2009. 18:57 ] @
Da li neko ima uradjen glavni projekat elektro instalacije objekta sa napajanjem preko merne grupe do npr. 63A
[ paga @ 04.03.2009. 20:04 ] @
Evo ti od Halepa , na strani 94 pa nadalje
[ vujanac borisav @ 06.03.2009. 08:34 ] @
OK.
Hvala.
[ darkopasa @ 08.04.2009. 09:58 ] @
Hvala takođe i meni je trebala ovakva knjiga.
[ vujanac borisav @ 05.05.2009. 18:28 ] @
Da li neko koristi eplusMenuCAD. Ja sam ga koristio nekih mesec dana i saada nece, sta da se radi.
[ paga @ 05.05.2009. 20:08 ] @
Pa normalno da neće kad je istekao trial .

Za dalje , moraš da ga kupiš .
[ vujanac borisav @ 05.05.2009. 20:16 ] @
Sta ti koristis
[ Dalibor Nikolic @ 05.05.2009. 23:22 ] @
Nije mi najjasnije šta u stvari tebi treba. Naime glavni projekta električne isntalcajie podrazumeva mnogo stvari koje se ne tiču direkto same šeme priključka, npr. projektni zadatak, tehničke uslove i ED, građevinsku dozvolu itd.

Ukoliko ti treba samo šema veze za mernu grupu, tu nemaš mnogo filozofiranja, jer moraš da "igraš" kako svira nadležna elektrodistribucija. Način na koji te obično ucenjuju treba da bude u skladu sa tehničkim preporukama (konkretno TP-13). Detaljnije možes naći preko sledećoj adresi

http://www.eps.rs/publikacije/teh_preporuke.htm

Ovde negde bi trebalo da imaš i šta sve treba da imaš u jednom dokumentu koji zoveš "Glavni projekat"
[ paga @ 06.05.2009. 18:10 ] @
Citat:
vujanac borisav: Sta ti koristis

Ako misliš šta koristim za crtanje šema , konkretno instalacionih , AutoCAD . Kad naučiš da crtaš u njemu , šema jednog stana se crta za sat vremena . I to sve sa crtanjem zidova i vrata . A ako dobiješ od građevinca dxf , onda je petnaest minuta mnogo ...

Dobar je eplusmenucad samo je skup --- 180 evra ...
[ veselinovic @ 06.05.2009. 20:31 ] @
Citat:
paga: Ako misliš šta koristim za crtanje šema , konkretno instalacionih , AutoCAD . Kad naučiš da crtaš u njemu , šema jednog stana se crta za sat vremena . I to sve sa crtanjem zidova i vrata . A ako dobiješ od građevinca dxf , onda je petnaest minuta mnogo ...

Dobar je eplusmenucad samo je skup --- 180 evra ...

Au brate. 15 minuta?
Ja zgradu crtam 4-5 dana, a vrlo brzo crtam.
Za trial programe sam nasao mnogo dobar program. Zove se ashampoo uninstaler
Zapamti sve sto novoinnstalisani program napravi i pri uninstalaciji obrise sve to. cak ukoliko se u nekom registru inkrementira brojac on vrati kako treba. elem dobijes novih 30 dana, pa opet i tako.
Jedini problem i on je trial, ali se moze ponovo instalisati.
[ paga @ 07.05.2009. 13:45 ] @
Citat:
veselinovic: Au brate. 15 minuta?
Ja zgradu crtam 4-5 dana, a vrlo brzo crtam.

Rekao sam za šemu jednog stana pod uslovom da je građevinski plan u autokedu dostavljen , onda odatle je lako nacrtati samo instalaciju kuće . Zgrade nisam radio ...
A kad se sve crta , to je već celo poslepodne (misli se na ceo sprat,jer nemam rutinu)
[ vujanac borisav @ 13.05.2009. 09:10 ] @
Je'l moze ashampo unistaler platinum 2
[ veselinovic @ 13.05.2009. 14:53 ] @
Citat:
vujanac borisav: Je'l moze ashampo unistaler platinum 2

Probaj.
[ vujanac borisav @ 14.05.2009. 07:30 ] @
Nesto odradi ali ne sve, posto me pri novoj instalaciji upucuje na registraciju (kupovinu).
[ Sinisa Jovic @ 05.01.2011. 19:17 ] @
Jel moze neko da mi uradi projekat elektroinstalacija kuce.

Za uzvrat bi poslao knjigu Auto CAD-a 2008 2D koju sam izradio dok sam bio na kursu u skoli racunara Vinca. Ista je odlicno odradjena, cak je i profesor koristi.
Ja znam da radim u AutoCAd-u ali nisam iz te struke, zato mi je potrebna pomoc.
Imam osnovu kuce sa iscrtanim mobilijarom i ostalim rasporedom namestaja po kuci.
Ako je neko zainteresovan molim da mi se javi na mail [email protected]