[ andre2000 @ 05.03.2009. 14:17 ] @
Ima li neko ideju kako mogu da vratim fajlove greškom obrisane sa mapiranog mrežnog diska? Problem je što je i klijent i "server" u ovom slučaju Win XP, tako da Shadow Copy sa Win 2003 ne pomaže u ovom slučaju. Kada se fajlovi obrišu, nema ih u Recycle Bin-u. Da li zante za neki pametan softver koji pruža funkcije slične Shadow Copy-ju?
[ igor.vitorac @ 05.03.2009. 14:33 ] @
Najpouzdanije resenje je restore backup-a na server strani. :-)
U slucaju da nemas backup, onda se primenjuju file recovery procedure na XP "serveru".
Neki od software-a za recovery:
ERD Commander - File restore
Easy recovery
...

Ja sam ih koristio samo sa live CD-a ili ih pokretao sa nekog drugog diska. Nikako instalirati na disku na kojem su obrisani podaci.
[ andre2000 @ 05.03.2009. 15:02 ] @
Meni treba drugačije rešenje, nešto baš kao Shadow Copy, da useri mogu sami i brzo da nađu greškom obrisani fajl, bez zahtevne operacije. Ne tražim rešenje za čupanje nekog konkretnog fajla već obrisanog, alate za to nosim sa sobom na usb-u, nego želim da korisnicima na udaljenoj lokaciji postavim "set and forget" rešenje, da oni mogu sami da isprave svoju brljotinu na brzaka.
[ Miroslav Jeftić @ 05.03.2009. 15:04 ] @
Nisam siguran da postoji takvo rešenje sa XP-om, a da ne uključuje dodatni softver (već pomenut).
[ igor.vitorac @ 07.03.2009. 22:40 ] @
Citat:
andre2000: Meni treba drugačije rešenje, nešto baš kao Shadow Copy, da useri mogu sami i brzo da nađu greškom obrisani fajl, bez zahtevne operacije. Ne tražim rešenje za čupanje nekog konkretnog fajla već obrisanog, alate za to nosim sa sobom na usb-u, nego želim da korisnicima na udaljenoj lokaciji postavim "set and forget" rešenje, da oni mogu sami da isprave svoju brljotinu na brzaka.

Greskom brisanje file-a svakako nije operacija koja bi trebala da se desava na dnevnoj bazi... Ako se to desava, onda razmisli dobro da date malo obuke korisnicima. Dok ih ne naucis da 3 puta razmisle pa tek onda da obrisu file, nece se nauciti pameti. Osnovno je da cuvas svoja ledja (da ne kazem neki drugi izraz) i da imas dnevni backup i onda te boli uvo. Ako obrisu file, restorujes od sinocnog backup-a, a ako su nesto i radili u medjuvremenu neka rade ponovo pa ce se nauciti pameti. Bojim se da bi sa nekim "set and forget" resenjem samo sebi natovario dodatnog posla na ledja... a pored toga moze to i da ti se obije o glavu.
[ AleksandarNS @ 08.03.2009. 13:08 ] @
Citat:
andre2000: Meni treba drugačije rešenje, nešto baš kao Shadow Copy, da useri mogu sami i brzo da nađu greškom obrisani fajl, bez zahtevne operacije. Ne tražim rešenje za čupanje nekog konkretnog fajla već obrisanog, alate za to nosim sa sobom na usb-u, nego želim da korisnicima na udaljenoj lokaciji postavim "set and forget" rešenje, da oni mogu sami da isprave svoju brljotinu na brzaka.

Ne znam da li može na XP-u, ali preko System Center Data Protection Managera 2007 sigurno može - http://download.microsoft.com/...0-2eeb8377db67/DPM2007_TCS.doc
[ someone_bl @ 09.03.2009. 08:26 ] @
MS nema takav alat integrisan u XP. U Visti ima Shadow copy. Za neku dobru trecu aplikaciju zaista nisam cuo....