[ dzenadc @ 09.03.2009. 11:06 ] @
Pozdrav, Radi se o Cisco ASA Firewall-u. Na njemu sam podigao cisco remote access za vpn klijente. Standardna je procedura kao u tutorijalima. Od kuće mi se pomoću novog Cisco VPN klijent softvera regularno poveže. Server autorizira i identifikuje korisnika...dodjeli mi ip adresu koju sam zadao na firewallu. Dakle ostvarim konekciju. Medjutim kada hoću da vidim cijelu mrezu ... Network Places -> Microsoft Windows Network -> MOJA DOMENA.... u domeni mi prikaže samo moj računar. A u firmi mi je Storage i Server stalno aktivan. Ja pretpostavljam da nesto sa DNS postavkama nisam dobro podesio. Ja sam u VPN wizardu naveo moj interni DNS koji mi resolva Active Directory. Al on se nalazi u internoj mrezi kojoj ja jos nemam pristup. Tek se nalazim na "outside" interfejsu mog Firewalla. U wizardu sam postavio da vidi mrezu ovako: ![]() Međutim, dali sam trebao napraviti neko DNS publishing pravilo za VPN klijente na outside interfejsu??? Ne znam ... pretpostavljam da bi trebao, ali kako??? I dali mislite da bi to rješilo problem? Defaultna ruta mi je postavljena samo na Telekomov gateway ... standardno 0.0.0.0 0.0.0.0 [ip adresa telekomovog rutera]. Dali mi treba neka dodatna ruta za VPN klijente na outside interface-u ??? Mreza je dakle standardna 3-leg parametar mreza. u DMZ mi VPN klijenti ne trebaju, samo u internu. U internoj se nalazi i Active Directory i Storage. Zna li neko u čemu je problem? Sugestije? Rješenja? Hvala unaprijed. |