[ Beli Mag @ 10.03.2009. 14:33 ] @
Zadao sam sebi zadatak za izracunavanje cene paketa. Imam 3 promenljive i nekoliko fiksnih vrednosti. Promenljive se unose i zajedno sa ovim fiksnim se racunaju i rezultat reba da se prikaze na ekranu. Ovo mi je izgledali prolicno prosto jer je koristi samo osnovne matematicke operacije i jednostavni numericki unosi. moj problem je sto po meni nisam napravio gresku ali kompajler mi kaze da ocekuje } na liniji 33 i 34 a ja ih imam (te linije su na kraju. Code: /* *Pocetak skripte */ public class Paket { public static void main(String[] args) { /* unosenje broja paketa, broj adresa i marza kao jedine promenljive */ int numberDnevniBrojPaketa; numberDnevniBrojPaketa = Typeit.inInt("Dnevni broj paketa"); int numberBrojAdresa; numberBrojAdresa = Typeit.inInt("Broj adresa po paketu"); int numberMarza; numberMarza = Typeit.inDouble("Marza"); System.out.println("Dnevni broj paketa" + numberDnevniBrojPaketa); System.out.println("Broj adresa" + numberBrojAdresa); numberTrosakSakupljanja = (( 1.7 + ( 0.45 * numberDnevniBrojPaketa )) / numberDnevniBrojPaketa ) numberPaketPoAdresi = (numberBrojAdresa * 2 / numberDnevniBrojPaketa) numberCenaPoPaketuFinal = (( numberTrosakSakupljanja + 0,32 + numberPaketPoAdresi + 0,20 ) * numberMarza ) System.out.println("Kalkulisana cena po paketu" + numberCenaPoPaketuFinal); } } gde gresim? |