[ Sefic1 @ 11.03.2009. 18:34 ] @
Imam malu nedoumicu,posedujem adsl sezampro uredjaj i sad imam jos jedan kompjuter koji bih da umrezim.Nabavio sam wireless uredjaj oznaka- Planet WDS/Bridge -WAP 4033.
Hteo bih da pitam da li neko ima iskustva u ovome i da li bi mi mogao pomoci ili me bar usmeriti???
Help me,please!
[ Predrag Supurovic @ 12.03.2009. 08:50 ] @
Ako je taj ADSL uređaj ruter (ima UTP priključke za više računara), onda WAP 4033 podesi da radi kao AP i spoj ga kablom na ADSL ruter. To je sve.

Ako je ADSL uređaj modem sa URP priključkom, onda ti treba i ruter.

A ako ADSL uređaj ima samo USB priključak, onda ti treba novi ADSL uređaj.
[ Sefic1 @ 15.03.2009. 10:55 ] @
Interesuje me kako uopste da podesim wao 4033 da radi.Gde su mu podesenja? E to mi je nedoumica,samo nisam umeo lepo da se "odrazim".
[ Sefic1 @ 15.03.2009. 11:02 ] @
Adsl jeste ruter,ima vise portova za konektovanje UTP,spojio sam wap 4033 sa njim ali kako da odradim podesenja da se on postavi kao AP, me zanima.
[ GORSHTAK @ 16.03.2009. 17:59 ] @
Nađi upitstvo za dotično sokoćalo. Na poslu sam na brzinu pogledao upitstvo, kad wl prikačis na lan, kucaj u browseru 192.168.0.1 (ako se ne varam), user/pass: admin/admin. Sad, ne znam koji IP ima ruter, ako je isti IP, otkači ruter i wl nakači direktno na PC, i promeni mu IP, a u gateway preporučujem da staviš IP rutera. Pa onda vrati veze na staro. Preostaje ti još da staviš kao AP-mod / klijent mod, tj. ono šta ti treba.
Mislim da je ovo dovoljno za početak....
[ Sefic1 @ 21.03.2009. 16:29 ] @
Kasno sam stigao da procitam.Hvala, uspeo sam,morah detaljno da procitam sve napisano o tome,ali sam uspeo.Hvala vam na pomoci drugari!https://static.elitesecurity.org/winksquare.gif