[ laikexpert @ 12.03.2009. 05:56 ] @
| PCLinuxOS 2009.1

Izdat je novi PCLinuxOS 2009.1
i dolazi sa 2.6.26.8.kernel, KDE 3.5.10, OpenOffice.org 3.0, Firefox 3.0.7,
Thunderbird 2.0.0.14, KTorrent, Frostwire, Amarok, Flash, Java JRE,
Compiz Fusion 3D još mnogo toga.
696 MB
Download:
http://www.pclinuxos.com/index...ion=com_ionfiles&Itemid=28
Za ljubitelje Gnome okruzenja, izdat je PCLinuxOS 2009.1 Gnome
i dolazi sa 2.6.26.8.kernel, GNOME 2.24.3 i jos mnogo toga.
694MB
Download:
http://linuxgator.org/PCLinuxOS/iso/pclos-gnome2009.1.iso
Info DistroWatch:
http://distrowatch.com/?newsid=05372 |
[ laikexpert @ 14.03.2009. 15:56 ] @
[ BBS @ 14.03.2009. 16:35 ] @
Jos da si dodao system requirements za ovu distribuciju bilo bi odlicno;)
[ Sudomaster @ 14.03.2009. 17:46 ] @
Probao sam ovu novu verziju, u Gnome varijanti jer ne volim KDE nikako.
Prvi utisak je da.... oni rade samo na šminci, dakle "a la Vista" set ikona, sytem konfigurator isti kao kod Mandrive (čak imaju i sličan raspored opcija u konfiguratoru kao kod pomenute distribucije), instaler je isti kao kod mandrive.
Šta znam... naleteo sam na par za mene neodgovarajućih "rešenja" i još gorih realizacija istih, te sam batalio PCLinuxOS, jer je još jedan u nizu loših imitacija velikih distribicuija. Jedini koji su uspeli da se kloniraju sa velikim renomeo jesu.... Mint-ovci, oni su se savršeno kopirali od ubuntu-da tj Debiana... da bi kasnije došli do toga da imaju sopstvene alate, a po bolgerima kako pišu fanovi Mint-a i oni koji su usko vezani za projekat "Freedom comes in elegant style", to je za one manje upućene, potpuno odcepljenje Mint-a od repozitorijuma Ubuntu.com i postavljanje sopstvenih servera, resorsa sa bazama i paketima. U razvoju je i sopstveni mint installer .MNT prema tome to je uspešna imitacija koje prenagljuje ka samostalnosti, a distribucije kao PCLinuxOS, Arch, Mempis....će uvek ostati samo (izuzetno nekvalitetni i veoma loši) klonovi gigantskih kompanija.
[ laikexpert @ 14.03.2009. 21:14 ] @
[ Apatrid @ 15.03.2009. 00:30 ] @
Citat:
Sudomaster: U razvoju je i sopstveni mint installer .MNT prema tome to je uspešna imitacija koje prenagljuje ka samostalnosti, a distribucije kao PCLinuxOS, Arch, Mempis....će uvek ostati samo (izuzetno nekvalitetni i veoma loši) klonovi gigantskih kompanija.
Na stranu kakvo (i da li uopste, s obzirom da ne trosim) misljenje imam o Mepis-u i PCLinuxOS... Budi ljubazan, na osnovu kojih kriterijuma Arch (
Arch Linux, valjda?) dospije u taj spisak? I sta to, konkretno, Arch klonira?
[ Sudomaster @ 15.03.2009. 10:12 ] @
Da, upravo sam na taj Arch Linux mislio (link koji si postavio).
Hoćeš reći da je Arch linux, hmmm distribucija za sebe napravljena od nule i da ništa nije kopirano od neke veće distribucije?
[ Body Bag @ 16.03.2009. 11:02 ] @
Ne vidim sta je problem jer je PCLOS ustvari sve ono sto je Smoriva trebala da bude a nije ;)
Uostalom i PCLOS je odmakao nesto dalje slicno kao Mint i nije bas da je cista,zasarenjena kopija Mandrive-ima svoje zasebne repoe npr ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.