[ ostoya @ 13.03.2009. 10:35 ] @
Uzeleh se ja pre jedno 2 meseca brzeg interneta pa se obratih Verat-u za ADSL. Kao sto procedura nalaze pitao sam Telekom za tehnicke mogucnosti za ADSL (telefonska linija je ISDN tipa) i dobio odgovor da uslovi postoje za uvodjenje ADSL-a. Pokupim ADSL modem od Verata, probam ga, ali ADSL lampica nikako da zasvetli. Cak sam i ADSL modem menjao 2 puta i nista. Verat tvrdi da je problem do Telekoma, a Telekom do Verata. Cak Telekom tvrdi da su izasli na teren i izmerili jacinu signala na obliznjoj banderi i da je sve OK (stvarno se neko tih dana verao po banderi). Verat ne poseduje uredjaj za merenje jacine ADSL signala (bar su meni tako rekli). Na kraju zakljucujem da nesto nije u redu sa paricom od bandere do kuce. Da li neko pouzdano zna cija je odgovornost odrzavanje parice izmedju bandere i kuce. Cini mi se da je jedini nacin da dobijem ADSL da potpisem Telekomu ropstvo na godinu dana (jos danas i sutra traje akcija sa prva 3 besplatna meseca). Jel' vidi neko bolji izlaz iz ove situacije? E da, nisam pomenuo, kuca se nalazi na Karaburmi, nadomak crkve (u slucaju da je neko imao slicno iskustvo). |