Sve je to lepo jos kad bih znao da napravim bazu nebih pitao ovde vec bih pomagao kao ti
Ali ja sam poceo tek da ucim rad u accesu pa mi je sve jos komplikovano
pravio sam par programa koji su prostiji od ovoga a ovo pokusavam sam da napravim vec par meseci i neide mi
nemogu da dobijem ono sto ocu.
Ako moze malo vise pomci bio bih veoma zahvalan.
Ovu bazu pravim za sebe i za ucenje.
Zato bih zamolio sve ljude koji znaju dosta accesu da mi pomognu.
Konkretno me zanima tabela Nalozi
Zamislio sam ovako
1-da imam formu za unos novih stranki
2-da imam formu za unos novih vozila i mogucnost da to vozilo dodelim vec postojecoj stranci iz tabele Stranke
3-da imam formu za otvaranje Radnog Naloga u kojoj cu upisati potrebne podatke a iz padajuceg menija da izaberem Stranku
kada to uradim u sledecem padajucem meniju za vozila dobijem samo vozila koja ima izabrana Stranka a ne sva vozila iz baze.
dalje da imam mesto gde mogu da upisem prtrebne radove ili da izberem radove iz padajuceg menija i kada izberem baza sama
povuce podatke o opisu radova i vremenu potrebom za izvrsenje radova kao i dali je to rad u garanciji ili ne.i mogucnost da
stavim vise radnih operacija za taj nalog.sledece da imam mogucnost da unosim delove sa cenama i kolicinom u nalog ( vise delova )
i na kraju Napomenu u koju mogu da unesem nesto sto je vazno za to vozilo i taj nalog
i da imam dugme na koje kada kliknem taj nalog se zatvara i ne moze vise da se vrse izmene u tom nalogu tojest da se prilikom
stiskanja dugmeta radni nalog pod tim brojem snima negde u bazu i da nemam mogucnost da taj nalog prepravljam nego samo da
mogu da vrsim pregled i stampanje tog naloga.
i ujedno da kada se nalog zatvori pri pritisku da dugme ispise ukupna suma za ruke gde moram da upisem cenu radnog sata a program sve racuna dalje
i preracuna delove i na dnu naloga dobijem
Rad :5423.00din
Delovi:25123.20din
ukupno:30546.20din
nadam se da sam dobro objasnio
inace na ideju da napravim ovu bazu sam dosao tako sto u firmi rade sve ovo i mnogo vise u nekom programu koji radi u DOSu
i zainteresovao sam se da pokusam da napravim nesto slicno u Accessu ali mi neide.
Ako neko zeli da mi pomgne ili da mi objasnjava stvku po stavku bio bih zahvala.
[email protected] Na messengeru
[email protected] E mail adresa
najvise bi mi odgovaralo ako bi mogao preko mesengera da mi pomaze a ja sam da pravim bazu i vezbam.
unapred hvala
Evo zakacio sam tabele ali ne znam sta dalje da readim
[Ovu poruku je menjao uros2002 dana 15.03.2009. u 14:54 GMT+1]