[ mestar @ 14.03.2009. 08:41 ] @
Pozdrav svima, imam jedna "mali" problem. O čemu se radi, u excel tabeli imam mini knjigovodstvo KUF/KIF, IZVODE ... e sada ja želim da kada u izlaznim fakturama stoji da određeni račun nije plačen (čelija NE) da čitav red bude crvene boje, a kada promijenim da je plačen (čelija DA) da vrati na crnu boju. Tako mi je lakše pratiti koji su računi plaćeni a koji ne.

Nadam se da me razumijete šta želim, ako je potrebno mogu okačiti i čitav file.

Pozdrav.
[ drbogi @ 14.03.2009. 09:32 ] @
On the Format menu, click Conditional Formatting.

To use values in the selected cells as the formatting criteria, click Cell Value Is, select the comparison phrase, ....

dalje ćeš se snaći sam
[ mestar @ 14.03.2009. 10:16 ] @
Sorry, al nisam skont'o, evo ja ću ipak okačiti file pa da se vidi šta meni to treba, a ujedno kome bude trebalo nešto slično može mu ovo poslužit. E sada da pojasnim, vidjet ćete tamo u KUF-u kolona PLAĆENO ima opcije DA i NE, ja hoću da napravim kada je NE da čitav red bude crvene boje, a kada promijenim na DA da bude crne boje. Sve će biti jasnije kada se vidi file.
Pozdrav.
[ Jpeca @ 14.03.2009. 12:10 ] @
1- Selektuj red 2 (prvi red na koji želiš da primeniš uslovno formatiranje)
2- Aktiviraj opciju Conditional Formating (Na jezičku Home Ribon trake u 2007) za , Iz menija Format -> Conditional Formating u ranijim verzijama)
3 - Izaberi New rule (u prethodnim verzijama vidi http://www.elitesecurity.org/t312741-0#1873251)
4 - U dijalogu New Formating rule
5 - Izaberi Use a formula to determine which cells to format
6 - Za uslov upiši formulu
Code:
=$N2="NE"

i izaberi odgovarajući format - crvena boja teksta
7- Pomoću četkice (Format painter) kopiraj format reda 2 na ostale redove na koje želiš da primeniš uslovno formatiranje
[ mestar @ 14.03.2009. 13:12 ] @
Bravo majstore, to je to. Hvala još jednom