[ monte_sandman @ 16.03.2009. 01:08 ] @
Pozdrav Imam 2 vezane tabele koja imaju, da bude prostije samo ova polja: tblGost: idGosta ime prezime tblRezervacije: idRezervacije od do idGosta brSobe Postoji forma na kojoj se u textboxove unose brsobe, ime,prezime, od, do i pritiskom na dugme uz pomoc sledeceg koda trebalo bi da se popune te tabele. Kod je: Private Sub Command0_Click() Dim Baza As Database Dim Forma As Recordset Dim Destinacija As Recordset Dim Polje1 As Integer Dim Polje2 As Date Dim Polje3 As Date Dim Polje4 As String Dim Polje5 As String Dim Zapis As String Set Baza = CurrentDb() Polje1 = Me!Text1 Polje2 = Me!Text4 Polje3 = Me!Text6 Polje4 = Me!Text8 Polje5 = Me!Text10 Set Destinacija = Baza.OpenRecordset("tblGost", dbOpenDynaset) With Destinacija .AddNew ![Ime] = Polje4 ![Prezime] = Polje5 .Update End With If True Then Set Destinacija = Baza.OpenRecordset("tblRezervacije", dbOpenDynaset) With Destinacija .AddNew ![brojSobe] = Polje1 ![od] = Polje2 ![do] = Polje3 .Update End With ... Sve se dobro upisuje osim polja idGosta u tabeli tblRezervacije. Zanima me kako da modifikujem kod da se to polje popuni sa istim idGosta poljem iz tabele tblGost koje se popunjava funkcijom autonumber ? Mozda neko ima neko bolje rijesenje. Hvala |