[ dejankr @ 16.03.2009. 10:08 ] @
Trebalo bih za kupim novi laptop za posao pa mi treba neki predlog. Ne pratim nešto trendove pa ne znam šta je sada aktuelno, ali pokušaću da opišem šta su mi kriterijumi. Bitne su mi performanse pošto će laptop mahom služiti kao programeska mašina. Dakle, procesor što jači, hard što veći, memorija minimum 4 GB. Takođe, bitna mi je pouzdanost jer ne želim da vreme provodim po servisima. Imao sam negativna iskustva sa sadašnjim laptopom Dell Lattitude D620, mada možda i nije toliko bilo do samog laptopa koliko do neprofesionalnosti dilera i njihovog servisa (kolega sa D830 je za sada zadovoljan i nije imao problema). Pošto za rad koristim dodatni monitor, ne treba mi veliki ekran - znači oko 15 inča mi je puna kapa. Generalno, grafička kartica mi i nije najbitnija u celoj priči. Cena nije bitna. :) Kolega mi predlaže Dell XPS M1530. On oma 1330 i prezadovoljan je. Ja sam nešto postao sumnjičav po pitanju pouzdanosti Dell laptopa (imao sam probleme i sa Inspiron i Latitude serijom) ali opet, neću da ih odmah eliminišem. Šta bi mi vi predložili? |