[ somicom @ 16.03.2009. 15:06 ] @
Imam UBUNTU 7.10 i na jednu particiju (Hard) svakodnevno kroz FTP pakujem bekap nekih podataka sa ostalih racunara. Vremenom mi se napuni hard i onda ja moram peske da idem od foldera do foldera i brisem najstarije bekape kako bi dobio na prostoru.

Zanima me da li nekako mogu namestiti da se automatski obrise npr. najstariji bekap u momentu kad nestane praznog prostora na disku, i tako u krug...

Dajte neki predlog, uputstvo, sta god. Inace slabo poznajem linux.
Hvala unapred.
[ momsab @ 16.03.2009. 15:11 ] @
napises bash (il' koju vec) ili python skriptu koja ce to da radi
vise o skriptama i pythonu pronaci ces u odgovarajucim sobama/podforumima ES-a
[ Jbyn4e @ 16.03.2009. 15:13 ] @
Pogledaj ovo pa pokusaj da nadjes resenje:
http://techgurulive.com/2008/0...nux-files-older-than-360-days/

Eventualno da se to stavi u cron job da proverava svakih n dana ili kako vec hoces. Za detalje kucati "man crontab" u konzoli (shell)
[ somicom @ 17.03.2009. 07:02 ] @
Aha, znaci nema neki programcic, tipa pokrenes ga i podesis i to je to. Mora da se kuca kao na pokojnom spectrumu. To ja definitivno ne umem.
[ pretorian @ 18.03.2009. 22:50 ] @
Verovatno da ima neki program i za to (sigurno se nisi ti prvi setio tako nečega), ali ljudi su ti savetovali da automatizuješ posao (ima par razloga zašto je tako zgodnije). U ovom slučaju ti bi samo pokrenuo tu skriptu koju bi napravio i ona bi uradila brisanje umesto tebe. To nije baš ništa komplikovano, ali ne moraš da kucaš ništa, malo potraži neki takav program, siguran sam da postoji.
[ pretorian @ 18.03.2009. 23:14 ] @
Ili naprosto u Krusader-u imaš naprednu pretragu. Pronađi sve fajlove koji zadovoljavaju određeni uslov, spakuj ih u jednu listu, pregledaj da li je sve za brisanje i pobriši.

PS: Bez veze je postavljati ovakva pitanja. I nije ni lepo odgovarati ljudima koji se ponude da pomognu na tako drzak način.
[ somicom @ 23.03.2009. 13:52 ] @
Hvala ti pretorian !

Citat:
pretorian

PS: Bez veze je postavljati ovakva pitanja. I nije ni lepo odgovarati ljudima koji se ponude da pomognu na tako drzak način.

Ovo nisam bas najbolje shvatio.
[ Srđan Pavlović @ 23.03.2009. 14:45 ] @
^ Mislio je na ovo:

Citat:
Mora da se kuca kao na pokojnom spectrumu. To ja definitivno ne umem.