[ malo_nj @ 16.03.2009. 16:27 ] @
E ovako ovo bi tebalo biti krajnje jedostavno ali nikako da napredujem. Kada dodajem neki dll u VS 2008 odem tamo u solution explorer na reference i uradim add ok to mi iskopira dll fajlove u debug folder i moja aplikacija radi. e posto imama puno dll-ova zelim ih premjestiti u poseban folder tipa lib ili nesto slicno. Sto bi znacilo hocu da na kraju imam nesto\nesto\myapp\lib i da u njemu budu dll a u \myapp exe file. Primjetio sam da dodate reference imaju opciju local copy koju kad iskljucim VS mi ne prebacuje dll u debug folder ali pride ni aplikacija mi ne radi. Podesio sam i reference path u project properties i nakon toga mogu da kompajliram kod i pokrenem aplikaciju ali pukne kad pokusa da ucita dll sa file not found. Sta kako i gdje trebam uraditi da to sve ferca.

I jos jedno pitanjce prije par dana sam krenuo da radim sa c# i visualom zanima me koje fajlove da ukljucim u instalaciju svoje aplikacije za sada sam primjetio da citav debug folder radi kad ga negdje kopiram. Da li je to to, da li je to moja aplikacija?
[ Droger @ 17.03.2009. 10:36 ] @
Mogu ti pomoci jedino oko tvog drugog pitanja, umesto debug stavi release i onda pokreni kompajliranje, ono sto se kreira u folderu release (koji ce se sam kreirati) je tvoja aplikacija
[ malo_nj @ 17.03.2009. 12:53 ] @
pokusao sam staviti relase ali nesto mi nece da builduje u njega. Sad sam napravio zesci poremecaj sa ovim dll ovima. Sinoc sam nesto pokusavao i citao na netu kako trebam u appconfig.xml dodati neki runtime assembly i ok dodao sam ja to izgledalo da ima nekog progresa ali nista pa ja to obrisem i sad mi ne radi ni jedan projekat koji je koristio te dll ove ne bitno gdje ih stavim i sta uradim sa njima. HEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLPPPPPPPPPPP
[ mmix @ 17.03.2009. 16:13 ] @
ne funkcionise to tako, postoji specifican algoritam pretrage za DLL fajlove i relativni lib folder nije u toj prici automatski. Da bi ga dodao u spisak foldera koji se pretrazuju moras da ubacis sledece u config file koji ide uz exe:

Code:

<configuration>
   <runtime>
      <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
         <probing privatePath="lib"/>
      </assemblyBinding>
   </runtime>
</configuration>
[ malo_nj @ 18.03.2009. 11:40 ] @
jesam o tom assembly i pricam bas sam to i dodao al nije bas funkcionisalo doslo je u kodu malo dalje nego bez toga. gdje tacno pokazuje ovo sto si ti napisao =lib

mislim na koji folder tacno negdje u bin projekta negdje u debug ili gdje se tacno odnosi ta relativna putanja jel ona u odnosu na exe file
[ mmix @ 18.03.2009. 12:09 ] @
probing privatePath je uvek relativna putanja u odnosu na poziciju EXE fajla. Znaci ako ti je exe u c:\pera\program onda ce DLLove da trazi i u c:\pera\program\lib, ako je exe program u c:\zika\bin onda ce traziti DLL i u c:\zika\bin\lib

A ako ti je npr exe u c:\mika\bin a ti hoces da ti DLLovi budu u c:\mika\lib onda private path mora da bude ..\lib
[ malo_nj @ 19.03.2009. 10:59 ] @
hvala hvala hvala skontah i sam mucilo me to sto nije tako radilo u toku debuga to jos nisam uspio jer mi se config koji ide u exe prebrise app.configom, a u njemu ako stavim runtime compiler mi izbaci warrning, a i ne radi pride.