[ malo_nj @ 16.03.2009. 16:27 ] @
E ovako ovo bi tebalo biti krajnje jedostavno ali nikako da napredujem. Kada dodajem neki dll u VS 2008 odem tamo u solution explorer na reference i uradim add ok to mi iskopira dll fajlove u debug folder i moja aplikacija radi. e posto imama puno dll-ova zelim ih premjestiti u poseban folder tipa lib ili nesto slicno. Sto bi znacilo hocu da na kraju imam nesto\nesto\myapp\lib i da u njemu budu dll a u \myapp exe file. Primjetio sam da dodate reference imaju opciju local copy koju kad iskljucim VS mi ne prebacuje dll u debug folder ali pride ni aplikacija mi ne radi. Podesio sam i reference path u project properties i nakon toga mogu da kompajliram kod i pokrenem aplikaciju ali pukne kad pokusa da ucita dll sa file not found. Sta kako i gdje trebam uraditi da to sve ferca. I jos jedno pitanjce prije par dana sam krenuo da radim sa c# i visualom zanima me koje fajlove da ukljucim u instalaciju svoje aplikacije za sada sam primjetio da citav debug folder radi kad ga negdje kopiram. Da li je to to, da li je to moja aplikacija? |