|
[ shonex @ 17.03.2009. 08:50 ] @
| Od pre par dana sam skockao wireless (na mojoj strani je signal solidan, i ping je u proseku 2ms do AP-a). Kada poteram test veze, najcesce ide maximalna brzina (brzina ADSL-a koji ulazi u AP - 2Mb). Isto vazi i za download i slicne protokole, koji imaju neprekidan tok podataka, i sve to radi super. Medjutim, kad pokusam sa nekom web stranicom iz Iexplorera, vrlo cesto samo krene i odmah pukne (cesto se cak i indikator ucitavanja u IE zaustavi), ili pukne ucitavanje na pola, ili istog momenta prijavi da stranica nije nadjena/ne postoji, i ne ide dalje. Kada vec sledeceg momenta isti sajt probam sa Operom, situacija je dosta bolja, ali se i kod nje desi da zakuca, ali u mnogo manjem broju slucajeva. Ukoliko poteram ucitavanje ponovo, desi se da se sve odradi u jednom dahu, cak i na IE, ali nije pravilo.
Bitan detalj je da se konektujem bez opticke vidljivosti, ali najverovatnije u direktu a ne preko refleksije, jer gadjam tacno ka AP-u kroz zgradu koja me zaklanja od njega. Naravno, u gradu sam pa ima i refleksija, ali definitivno je signal kvalitetan po pitanju PING-a. Po pitanju Tx retried paketa kao i Rx valid/invalid packet odnosa, tu stvar varira, i taj odnos je kod browsinga 30-50% uspesnih paketa u prijemu i nesto vise u predaji (gledano s moje strane kao klijenta). Kod neprekidnog streama podataka odnos raste i do 90% uspesnih Rx i Tx-a.
Ima li neko ideju koji parametar bi mogao da se podesi (pretpostavljam neki od onih advanced parametara na AP-u) pa da tok HTTP podataka ne bude kljakav ?? |
[ shonex @ 18.03.2009. 08:39 ] @
Pa zar bas niko od tolikih magova bezicnog umrezavanja
Ili je moje pitanje suvise glupo, ili se nikad nigde i nikome nije desilo ??? (ili i jedno i drugo....)
[ Strale @ 18.03.2009. 08:47 ] @
ne znam sta da ti napisem mozda te zeza sistem, ajde ako ti nije tesko obori sistem i digni ga
[ mmmilan @ 18.03.2009. 10:29 ] @
Ni pet ni sest nego obori sistem.
Ovo je bre za bisere!
Skini neki linuks live cd i butuj ga sa cd-a, pa probaj preko toga da sufrujes i da vidis kako ide onda.
Nemam wireless net, pa ne mogu da ti pomognem oko resavanja problema, ali svakako pokusaj sve, pa tek onda obaranje sistema.
Sve najbolje.
[ tox master @ 18.03.2009. 10:55 ] @
pozdrav
za bisere ili ne meni to ipak lici na klasican slucaj slabog signala.
koja je daljina,uredjaji i antene na oba kraja?
mozes li na drugoj strani da vidis kakav je tvoj signal kako ga taj ap prima?
a sto se tice toga sto mislis da tvoj signal ide kroz zgradu i da nije refleksija,mislim da nisi u pravu ali wireless je cudan i niko to ne moze sa sigurnoscu reci.
a to sto kazes da je ping dobar moze da znaci da ti signal nije totalni los ali je na granici nekog pouzdanog rada.
probaj da pingujes sa vecim paketima (-l -t 5000) pa vidi kakva je situacija mada bi najbolje bilo da proveris kakav je tvoj signal na tom ap i da li varira.
pozdrav
[ shonex @ 18.03.2009. 12:57 ] @
Hvala za ovih nekoliko odgovora, pa evo da pojasnim donekle, signal cinjenica nije sjajan, oko -80dB ali nije ni propast, kako ja dolazim AP-u ne znam jer je glup do besvesti i nema ocitavanje signala (neki Trendnet poslat iz USA),ali mislim da paketi ka AP-u dolaze bolje nego sto ih TP Link u PC-ju prima, jer je Tx statistika (odnos send ok/retried) uvek bolja nego Rx. Tx Rate je uvek po pravilu duplo veci (kad je u prijemu 5.5Mb u predaji je 11Mb).
Naravno da je mozda refleksija ali 3D corner koju sam postavio na terasi ima najbolji signal upravo kad je orijentisana ka AP-u, a ne okolnim zgradama, pa je zakljucak da verovatno nije. Svakako, mozda pored direkta hvata jos i malo zakasnelu refleksiju, to je sasvim moguce.
Opet podvlacim, najcudnije je da kada poteram download to ide savrseno (cesto cak i 1.5Mbita). Cim je u pitanju browsing pocinju problemi, narocito kod sajtova sa milion elemenata za ucitavanje, npr neki ebay upit, dok se npr. googlova mahom tekstualna stranica u 99.9% slucajeva otvara bez problema.
Neko rece biser ?? Pa da nije biser, sam bi to resio  posto nisam bas potpuni dundjer.
[ Elmir Becirovic @ 23.03.2009. 21:51 ] @
mozda bi trebao pokusati sa promjenom firmwarea na APu jer ako imas down sa punom propusnoscu ne bi trebao biti problem do signala i pinga....jer da je do jednog od ta dva i down bi trokirao,,,,ovo opet ne iskljucuje refleksiju...kao sto neko reche wireless je cudan, ali opet probaj sa promjenom firmwarea
[ miko.s @ 23.03.2009. 23:56 ] @
Citat: Cim je u pitanju browsing pocinju problemi, narocito kod sajtova sa milion elemenata za ucitavanje, npr neki ebay upit, dok se npr. googlova mahom tekstualna stranica u 99.9% slucajeva otvara bez problema.
klasičan primjer zagušenosti glavnog ap-a. dostigne se limit maksimalnih istovremenih konekcija (dali ukupno, dali po korisniku ne bih znao) i ap čeka da se terminiraju postojeće konekcije da bi propustio nove.ili ili se cpu zakrči . to je do providera.
najobičniji ebay upit potegne i po 500 konekcija.
evo trentno moj komp ima 28 aktivnih konekcija . otvaram ebay i facebook. aktivne konekcije skočile na 250. imam brzu vezu pa se sve poskida odmah i router ne stigne izlistati sve jer radi refresh svake 3 sekunde.
slična stvar se događa ljudima na adsl-u sa shit modemima, skidaju torrente koji zbog velikog broja konekcija preopterete modem, pa je surfanje sporo ili nemoguće, a ping sa standardnih 50 ms odleti u nebesa (po 700-800ms). tada otvaranje ebaya potraje po 10tak minuta.
[ shonex @ 26.03.2009. 13:03 ] @
Slazem se moze biti dosta toga. I FW i refleksije i stosta. Cinjenica je da je su uslovi iz kojih ja izvlacim tu vezu ocajni, a veza opet uopste nije losa, pa sam se vec navikao da ako upit ne prodje odmah, pripucam enter jos jednom, i to obicno zavrsi stvar. AP inace nije provider, vec je stavljen samo za mene, kod prijatelja sa ADSL-om, tako da nije ta vrsta preopterecenosti. Torente i ne koristim. Nebitno, hvala na savetima, ako se bas pojavi neko ko je imao identican problem a resio ga je neka vice, ima pivo ako i meni odradi njegovo resenje 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|