[ boki99 @ 18.03.2009. 13:04 ] @
| Imam problem sa eeepc 9OOhd. Naime na njemu sam imao windows xp na particiju c: a na particiji d: su mi bili podaci. Hteo sam da probam linux i instalirao sam xandros koji dolazi u paku sa ovim netbookom. Problem je taj sto prilikom instalacije xandrosa nisam imao pitanje na koju particiju zelim da ae instalira vec je instaler sam obrisao sve particiie na Hd. Ja sav u cudu. Pitanje za znalce je kako mogu te podatke sa Hd da povratim? Ima li sanse posto je sad formatiran za linux.
Hvala na pomoci. |
[ combuster @ 18.03.2009. 13:40 ] @
Tesko brale, nema sanse koliko ja znam. A to ti se desilo zato sto je xandros koji si dobio uz eeepc i nadesen tako da ti instalira os bez pitanja... Nesto slicno radi i dell sa svojim ubuntu-om samo sto ti on ne brise sve a da te i ne upozori mada koliko se secam ne mozes da biras velicinu root particije na njemu... Sve u svemu da si povukao xandros sa neta ovo se ne bi desilo, mrzim custom installer-e koji su pravljeni za lazy usere...
[ boki99 @ 19.03.2009. 11:00 ] @
Evo da sam sebi odgovorim. Mozda nekad nekom zatreba.

Uspeo sam da povratim sve podatke. Program se zove test disk. EXTRA!
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
[ Body Bag @ 19.03.2009. 11:29 ] @
Pretece me
Kazu da je najbolji izbor za ovu svrhu Fujitsu Final Data a za operaciju ti je potreban externi HD na koga ces naravno prebaciti recovery-ovane podatke ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.