[ jelenam8 @ 18.03.2009. 22:35 ] @
Da li neko moze da mi preporuci neku dobru zbirku resenih zadataka iz diferencijalne geometrije (konkretno za oblast krivih) ali na srpskom? Trenutno mi najvise odgovara nesto u elektronskom formatu. :) Nasla sam zbirku Jozeta Ulcara (Projektivna i diferencijalna geometrija) ali mi treba jos neka...
Hvala unapred
[ Nedeljko @ 19.03.2009. 07:15 ] @
Elektronski oblik na srpskom bilo čega usko stručnog je teško naći. Learn English!
[ jelenam8 @ 19.03.2009. 11:46 ] @
Da li onda mozes da mi preporucis neku na engleskom, a da to nije Mitrinovic?
[ R A V E N @ 23.03.2009. 17:43 ] @
Po mom iskustvu,veoma je teško naći zbirku zadataka iz bilo čega u američkoj/britanskoj literaturi,bila to matematika ili programiranje.Kod njih izgleda da koncept "zbirka zadataka iz toga i toga" uopšte ne postoji.Zato postoji mnoštvo teoretskih knjiga.

Preostaje ti da sama pogledaš u neke knjige da li imaju dodate i zadatke.
[ Nedeljko @ 23.03.2009. 18:27 ] @
Probaj ovu

http://www.math.gatech.edu/~ghomi/Papers/op.pdf

pa javi kako ti ide.
[ jelenam8 @ 23.03.2009. 21:45 ] @
Hvala za preporuku. Pogledala sam fajl, ali to je suvise komplikovano za moje predznanje (ipak sam tek pocela sa izucavanjem krivih). Ono sto nam drze u okviru kursa ne moze ni da pridje ovim problemima! Traze nam bas najosnovnije stvari, tipa odredjivanje jednacina evoluta, raznih ravni, zatim izracunavanje krivine i torzije, isl. Nasla sam neke knjige, nadam se da ce biti dovoljne. :) Hvala puno, u svakom slucaju!
[ Nedeljko @ 24.03.2009. 06:31 ] @
Šala je bila u pitanju. Naslov je "Klasični otvoreni problemi u diferencijalnoj geometriji", što znači da se radi o problemima koji još nisu rešeni. Kad bi ti išlo sa ovom "zbirkom", mogla bi odmah da doktoriraš na bilo kom unizveritetu u svetu.
[ jelenam8 @ 24.03.2009. 12:53 ] @
Videla sam, ali nista ne brini - da udjem malo u problematiku pa krecem sa njihovim resavanjem. :) Docicu ja do doktorata, samo prvo da diplomiram... Doduse, ovi problemi su mi dali super ideju: imamo divnog asistenta koji misli da moze da nas vrti kako hoce, interesuje me kako ce on da se snadje s ovim.:)
[ holononi @ 25.03.2009. 23:45 ] @
Ilija B. Lazarević: VIŠEDIMENZIONALNA MATEMATIČKA ANALIZA tom 2, izdavač ORION, strana 498

Ima teorije i zadataka.

+ Diferencijalna geometrija
+ Konstruktivna analiza diferencijalne geometrije
+ Generalisane koordinate

Iz sadržaja:

Površ kao geometrijska figura
Krive linije na površima
Klase krivih površi
Prirodni trijedri
...
...
Diferencijalna geometrija krivih u R^3

Cena, sitnica oko 1000 dindži, ako nije poskupila, ja kupio pre 3-4 godine.