[ IvanBeograd @ 20.03.2009. 10:18 ] @
Pozdrav,parsiram sadrzaj jednog sajta,a tamo ima vise jezika,reci na francuskom,nemackom,....,sve te reci posle ubacujem u string koji obradim pa u arraylist pa posle iz arraylista u xml,i naravno nece da radi. upise razne znakove u xml i ako stavim razlicit Encoding,...,ne znam kako da namestim da bude vise lokalizacija na tom jednom stringu,mozda je to nemoguce,ako ima neko ideju za ovo ? ili da te znakove procitam obicno,posto meni nista ne znaci da bas bude taj jezik znaci umestu ö samo o.Hvala.

dodatak,reci koje mi se parsiraju sa neta ni do xml nestignu zapisane kako treba,znaci problem mi je jos u stringu.
[ mmix @ 20.03.2009. 11:13 ] @
koristi utf8 ili utf16 encoding.
[ IvanBeograd @ 20.03.2009. 11:20 ] @
Jesam,to sam prvo probao,ali meni string nestigne ni do xml fajla u pravom formatu,probao sam da ispisem ceo taj text u messagebox-u i tamo mi ispise kockice,umesto neki slova sa kvacicama,kako bih trebao ispisati.
Problem je u tome,koliko ja vidim,posto sa neke strane procitam text u kome ima i francuskih i nemackih i endgleskih reci.
[ mmix @ 20.03.2009. 11:40 ] @
nisam siguran da je sistemski messagebox unicode (mozda i jeste).

U svakom slucaju, debugger u ruke, i isprati ceo put stringa i vidi u kom trenutku se pokarambasi, VS prikaz stringova je sigurno unicode pa ces znati i sigurno u kom trenutku nastaje problem.
[ IvanBeograd @ 20.03.2009. 11:53 ] @
Hvala i to sam probao.
Probao sam i sa labelom da mi isipise,ali opet vidim kockice za sve jezike gde se pojavljuju neke kvakice iznad slova.

Code:

CultureInfo ci = new CultureInfo("de-DE");
            Thread.CurrentThread.CurrentCulture = ci;

string recive;

WebRequest wReq = WebRequest.Create(s);
            WebResponse wRes = wReq.GetResponse();
            StreamReader sr = new StreamReader(wRes.GetResponseStream());

while (sr.EndOfStream != true)
            {
                recive = sr.ReadLine();                
                listBox1.Items.Add(recive);
            }

Ovako sam uradio,pratio sam recive ceo put,znaci,cim ucita taj red gde se nalaze nemacke,francuske i eng reci,odmah tu,jos i u debageru,mi ispise kockice umesto ö onako kako je na sajtu.
Postavio sam da bar procita nemacke reci kako treba,ali ni to nece.
[ IvanBeograd @ 20.03.2009. 11:58 ] @
Napisao sam i ovako metodu da mi promeni jezik za sve kontrole na formi,ali opet nista.

Code:

private void myChangeLanguage(string lang)
        {
            foreach (Control c in this.Controls)
            {
                ComponentResourceManager resources = new ComponentResourceManager(typeof(Form1));
                resources.ApplyResources(c, c.Name, new CultureInfo(lang));
            }
        }

[ IvanBeograd @ 20.03.2009. 12:24 ] @
StreamReader sr = new StreamReader(wRes.GetResponseStream(), Encoding.ASCII);
probao sam da menjam svaki encoding za StreamReader ali nijedan mi nije lepo ispisao reci sa kvacicama
[ IvanBeograd @ 20.03.2009. 12:38 ] @
Ovo me je bas namucilo,evo ovako radi,i za madjarski,i nemacki,i engleski,i francuski,sve lepo cita,za sada.
Ako nekome zatreba.
Code:

CultureInfo ci = new CultureInfo("de-DE");
            Thread.CurrentThread.CurrentCulture = ci;

Encoding enc = Encoding.GetEncoding(ci.TextInfo.ANSICodePage);
            string recive;

WebRequest wReq = WebRequest.Create(s);
            WebResponse wRes = wReq.GetResponse();
            StreamReader sr = new StreamReader(wRes.GetResponseStream(), enc);
            ...

Hvala mmix,car si Pozzz