[ Ivek33 @ 20.03.2009. 14:44 ] @
Zna li netko , je li ovo iz naslova teme izvodljivo?

Situacija je slijedeća:

U DWG datoteci nalazi se više layera. U jednom layeru XXX koji je tekstualne prirode, dakle samo se piše text tj. brojevi.
Ti brojevi vezani su uz kordinate ( X,Y). npr: 503 ( 5080.41, 6535.20), 507 ( 5089.35, 6620.25) itd.... a na tim koordinatama nalazi se POINT.

Dakle za točku koja se nalazi na određenim koordinatama pored nje stoji da je to točka broj 503.

Treba na papir ispisati samo brojeve ( bez koordinata ), a ako baš mora mogu i koordinate biti pored broja.
U stvari odgovaraju mi obe mogućnosti.

Postoji li uopće mogućnost bilo preko printa ACAD-a 2006 ili VBA Macro u ACAD-u isprintati te brojeve na papir, s obzirom da ACAD vidi to sve kao vektorsku sliku?
Ili baš mora biti program koji je namjenjen za to i importiran u ACAD.
Ako netko zna neki link za macro primjer ili slično , bio bih zahvalan.
( napominjem da ne pišem Macro-e )
[ sanibo @ 21.03.2009. 13:53 ] @
Iskljucis sve layere osim tog tekstualnog, naredba je DATAEXTRACTION, dobijas dijalog prozor gde podesavas i biras sta ce biti extraktovano, izaberi SELECTION, pa selektuj sav tekst koji zelis da bude u tabeli, zatim imas opcija da objekte iskljucis ostavi samo naziv (NAME) I (CONTENS) eee jedino ne dobije se u obliku kojem ti zelis al malo kombinuj verovatno se mozes dobiti to sto zelis samo treba isprobati jer ima puno opcija kod tog extraktovanja...
pozdrav
[ Ivek33 @ 22.03.2009. 10:17 ] @
@sanibo
ova komanda DATAEXTRACTION ne funkcionira na CAD2007 :-(
pa pretpostavljam ni na 2006
nako upisa iste u Command line: dobijem ovo
Code:
Command: dataextraction
Unknown command "DATAEXTRACTION".  Press F1 for help.

Probao sam i komandu EATTEXT ali nije ono što sam tražio, doduše trenutno nemam ni adekvatan file da to isprobam jer ova naredba radi sa Blokovima i atributima a ja nemam trenutno pravi file.
Našao sam na netu neke programe koji extractiraju neke stvari ali svi su komercijalni :-( pa ih nisam skidao niti isprobavao.

pozdrav i hvala ti na javljanju
[ sanibo @ 22.03.2009. 11:52 ] @
Magledao sam help i pisalo je da ta naredba figurise od verzije 2006, zato sam i dao odgovor, e jedino nisam napomenuo da ja imam Autocad Mechanical 2008, ali naredba Dataexraction, EATTEXT, ATTEXT rade slicnu stvar, probaj nema veze sto su blokovi ti u izvestaj mozes ukljuciti ili iskljuciti pojedine podatke...
[ Ivek33 @ 24.03.2009. 14:41 ] @
@sanibo, hvala na javljanju i pomoći
pogledat ću to kada budem u prilici
pozdrav