|
[ vladimir_zecevic @ 01.12.2003. 12:20 ] @
| Pozivamo sve zainteresovan da posete nas saj www.linux-magazin.org . Cela stvar je jos u povoju te su nam potrebni ljudi od znanja, ekipa jos uvek nije u potpunosti formirana te vas pozivamo, da se prikljucite projektu ili da budete nasi redovni citaoci...
Pozdrav...
linux_magazin tim
ps.Zamolio bih moderatore ukoliko je to moguce da ova tema bude sticky, takodje poseban poziv moderatorima da se prikljuce... |
[ alex @ 01.12.2003. 13:22 ] @
Evo, tema postavljena kao TOP.
Sve najbolje i srecan pocetak, uz naravno, zelju da istrajete sto duze.
Poz,
alex.
[ formeye @ 01.12.2003. 13:52 ] @
Evo i logoa casopisa...
Ono sto Zeka nije spomenuo, je da je na prezentaciji postavljena forma za prijavu, pa ko hoce.
Pozivamo i sve ljude koji bi hteli da budu sponzori stampane verzije casopisa da se jave...
p.s. Hvala na lepim zeljama Alex
[ tarla @ 02.12.2003. 00:08 ] @
Zelim Vam puno uspjeha! Nadam se da cu moci naci koji primjerak ovde u Banjaluci. Ovde ima dosta Linux simpatizera. Sto se mene tice za sada Vam mogu samo pomoci ako se radi o kakvom nosanju opreme i redakcijskih stolova posto sam tanak u linux-u :)
[ fimalbonegaculo @ 02.12.2003. 07:55 ] @
evo upravo sam otišao i prijavio se u tim pomoći. stvarno bih volio da se od ovoga izrodi jedan dobar časopis. tu sam da pomognem!
ipak, KRITIKA: mislim da bi ime časopisa trebalo da bude LINUKS MAGAZIN (ĆIRIlIČNO, ovo ovde me Gojko preveo :)), a na linux magazin, ali opet to je moje lično mišljenje.
[ L I L I T @ 02.12.2003. 08:15 ] @
sjajan poduhvat !!! :)
upravo tako nešto je nedostajalo ovoj zajednici :)
evo i ja sam poslala svoje podatke,
rado ću pomoći ,sve zarad širenja GNU/UNIX filozofije na našim prostorima :)
[ drdrksa @ 02.12.2003. 09:19 ] @
Svaka cast na ideji. Stvarno je dobra, i potrudicu se da pomognem sto vise budem mogao i znao. Jos jednom, svaka cast. 
[ vladimir_zecevic @ 02.12.2003. 11:59 ] @
@fimalbonegaculo
oko cirlice smo puno raspravljali, u timu si videcemo se pa cemo ti sve objasniti...
@tarla
Mi jos uvek nemamo distributera za nase trziste, no kada izadje stanpano izdanje, probacemo da vam saljemo tamo brojeve pa se snadjite medjusobno!
Hvala svima na podrsci!!
JUST GNU IT!!!!
[ formeye @ 02.12.2003. 12:21 ] @
Linux, a ne Linuks iz prostog razloga sto je to registrovano ime. Necu da pocinjem flame nego samo da objasnim ideju: Stvari kao sto su CSS, HTML, GNU, GPL, Linux i ostale zelimo da ostanu u izvornom obliku da ne bi bilo pometnji i zbunjivanja.
Sve je to bilo detaljno raspravljano, verujte...
p.s. Ne odgovarajte na ovu poruku, plz ;)
[ alex @ 02.12.2003. 12:49 ] @
Citat: drdrksa:
Svaka cast na ideji. Stvarno je dobra
Tja, ideja bas nije njihova, i nije bas nova..  No, dobro..
http://www.linux.org.yu
[ TiXo @ 03.12.2003. 09:17 ] @
sve najbolje narode.
[ formeye @ 03.12.2003. 21:13 ] @
Citat: alex:
Tja, ideja bas nije njihova, i nije bas nova.. ;) No, dobro..
Ideja jeste i nasa ;) A novost je to da je cilj stampana verzija...
[ impaque @ 03.12.2003. 22:07 ] @
Ćirilica?! Zaboga, dosta više sa tim%$#! Latinica je em bolja za IT i sl, em što će više ljudi iz ex-yu razumeti tekstove!! Kad vidim to LINUKS prevrne mi se stomak, ali, heh, kako napisati X u ćirilici!? Pa onda Iks11 Prozori?! ROFL. ;)))
alex:
Dizajn linux.org.yu je kriminalan. Excerpt na članak je u celini link.. i to sa underlineom, uh. Tekstovi u kojima se ne pravi razlika između Linuxa i GNU/Linuxa... ma važi.. i sve to upakovano u neki nazovi CMS bez komentara i ičega.. ;(
[ caboom @ 03.12.2003. 23:18 ] @
alex je mislio na linux magazin. to je ideja koju je lugy pokrenuo jos pre... dosta godina, ali nije bilo uslova za paprino izdanje.
[ popeye @ 04.12.2003. 02:59 ] @
Citat: impaque:
Ćirilica?! Zaboga, dosta više sa tim%$#! Latinica je em bolja za IT i sl, em što će više ljudi iz ex-yu razumeti tekstove!! Kad vidim to LINUKS prevrne mi se stomak, ali, heh, kako napisati X u ćirilici!? Pa onda Iks11 Prozori?! ROFL. ;)))
X nema ni Gajeva latinica, a englesko pismo nema nasa slova. Argument da ce vise ljudi razumeti tekstove je tacan, a jos vise bi razumelo ako bi pisali na engleskom. Milijarde ako se pise na mandarinskom.
[ anon676 @ 06.12.2003. 01:08 ] @
U svakom slučaju sve najbolje momci! Samo napred.
[ Tomislav Sajdl @ 08.12.2003. 10:55 ] @
www.linux.org.yu izgleda napusten.
Da li ima sanse da se vlasnika domena zamoli da prepusti domen i da ta adresa postane alter ego za sajt novog casopisa ili da sluzi za forum ili tako nesto?
Tomislav
PS Pozdravljam ideju o magazinu, u svakom slucaju!
[ leka @ 08.12.2003. 11:00 ] @
Licno cu obavestiti narod o Linux-Magazin-u na www.linuks.org-u, i dodati ovaj sajt u linuks.org pretrazivac.
Kao sto Alex rece ideja nije nova, on je licno (nekada dok smo obojica bili u Srbiji) imao ideju o jednom takvom projektu - problem je i dalje isti uveren sam:
1) malo ljudi za takav projekat (sposobnih da pisu dobre tekstove)
2) balkan-egoizam, kad bi neko poceo takav projekat, neka druga mala ekipica bi se pojavila i konkurisala po sistemu "kad mogu oni, mozemo i mi" i sve bi na kraju zavrsilo na nekoliko malih, sitnih poduhvata...
[ astaroth @ 10.12.2003. 23:39 ] @
Sto se ideje tice, mi za tu vasu ideju nismo znali, samim tim je za nas nova. No, nebitno je da li je neko nekada pomisljao da pokrece Lin casopis. Bitno je da ovog puta to ozbiljno pocinje da se radi. Videvsi neke od ljudi koji su u svemu ovome mislim da projekat na dobrom putu da postane nesto vise od ideje.
[ kUdtiHaEX @ 12.12.2003. 12:47 ] @
Ja sam odusevljen sto se neko setio da pokrene ovu stvar. Imate moju podrsku i gledacu da pomognem, iako nisam advanced u linuxu, koliko god mogu.
[ filmil @ 12.12.2003. 13:05 ] @
Da li postoji neka posebna prepreka da se umesto kombinacije ISO 8859-2 i &xxxx za ćirilična slova, sasvim prebaci na Unikod i (bar) UTF-8? Tako ne biste morali da izvodite vratolomije kako bi se ćirilica i latinica mešale. Na http://www.nasepismo.net ljudi sastavljaju zbirku uputstava za korišćenje ćirilice, mogli biste da pokupite odonud nekoliko dobrih saveta a i programe za konverziju.
f
[ kUdtiHaEX @ 14.12.2003. 14:29 ] @
Ljudi zasto je toliko vazno da bude na cirilici??????????? I zasto SVAKA tema i to BAS SVAKA tema mora da se zavrsi raspravom o tome da je cirilicna verzija necega pravilnija od latinicne (poput one teme o domacem distrou)???? Zar nam nije najvazniji kvalitet i kvantitet tog casopisa i nejgovog sadrzaja?
[ filmil @ 14.12.2003. 15:00 ] @
Citat: kUdtiHaEX:
Ljudi zasto je toliko vazno da bude na cirilici???????????
1) Činjenica je da je sajt časopisa na ćirilici, tako da je autorima bitno pitanje pisma.
2) Činjenica je da je urađen kombinacijom ISO8859-2+ISO entiteti, što je rešenje inferiorno u odnosu na upotrebu Unikoda (npr. UTF-8).
3) Pošto je autorima ćirilica bitna (1), a kako su je rešili na način koji nije najbolji mogući (2), pretpostavio sam da bi im koristio predlog da se prebace na Unikod, kao i link na kome mogu naći alate koji u tome pomažu.
Dakle nije pitanje da li je važno ili ne, već samo dobronameran savet koji kaže u suštini: ako želite ćirilicu na sajtu (1), najbolje je to uraditi u Unikodu (2), pogledajte na tom-i-tom sajtu zašto je tako najbolje i odatle preuzmite alate kojim ćete moći da lako prebacite početni materijal na Unikod (3). Razvoj dalje nastavite samo u Unikodu (2).
f
[ impaque @ 14.12.2003. 18:17 ] @
kUdtiHaEX:
Apsolutno se slažem sa tobom i postavljam to isto pitanje: zašto ćirilica? Vi ste prosto opsednuti pismom (pismomanija?)! Stalno kukate kako "ćirilica nestaje" — i treba da nestane ukoliko je nepraktična (a jeste), makar u IT-u! Pragmatizam, ne idealizam! I kakvi su to nebulozni predlozi da se ćirilica i latinica mešaju na istoj strani?! Šta je s vama ljudi (bez uvrede)?!
I ne, ne "stidim" se ćirilice: kad pišem na papiru uglavnom je to na ćirilici, ali kad predvidim da će se pojaviti makar jedna strana, stručna reč, latinica stupa na scenu... Globalizam? Možda. Bolje i to nego ćirilica-zealotism...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 18.12.2003. 08:40 ] @
Svaka čast za ideju.
Pravite 3 verxije sajta istovremeno: ćir, lat i mandarinski, pa ce se vec svako negde pronaći :)
Bug na sajtu:
Kod tipova pomoći ste umesto check boxova stavili radio buttons, tako da se podrazumeva da je moguć samo jedan izbor. A kada se izaberu 2-3, onda se jedan od njih ne može isključiti :)
[ vladimir_zecevic @ 18.12.2003. 23:43 ] @
@-V-O-Y-A-G-E-R-
Brate i ja se iskreno neslažem sa ćirilicom, kao i većina ljudi u timu ali...
Kad se već gura ćirilica, trebali bi se koristiti i srpski prevodi računarskih termina, pa tako software preveden na srpski je mekotvorina a hardware tvrdotvorina pa ko se snađe snađe...
Ipak je ovo stručni časopis i štanpaće se latinično izdanj prirodnije je a na sajtu će verovatno biti i ćirlice i latinice...
Što se tiče bug-a na stranici saniraćemo vrlo brzo...
Pozdrav svima...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 19.12.2003. 11:40 ] @
Pa ne bih išao baš u tu krajnost :) Ali napisati hardver/softver je sasvim ok :)
[ vladimir_zecevic @ 19.12.2003. 12:04 ] @
Pa i nije ok hardware i software kada već koristiš naše pismo koristi naše reči...i ako koristiš jedno pismo koristi ga za sve...a ovde je to malo nemoguće(u našoj struci...)
[ popeye @ 19.12.2003. 17:13 ] @
Ne treba bukvalno prevoditi engleske izraze, vec koristiti odgovarajuce na srpskom jeziku - ukoliko postoje. Ako nema odgovarajucih izraza (oprema/programska podrska) , hardver/softver se mogu koristiti kao opsteprihvaceni anglizmi.
[ vladimir_zecevic @ 19.12.2003. 21:25 ] @
Pa upravu si...
Koliko sam čuo izvorni srpski jezik ima oko 1500 reči ostalo smo pokrali... a neke naše zaboravili (tisuća je naša a mi maznuli os turaka hiljadu npr...)
A po nekim istraživanjima za 3 do 4 generacije srbi će u potpunosti zaboraviti srpski i onda bar ako hoćemo držati do našeg entiteta onda bolje da prevodimo strane reči nego da tuđe pišemo ćirlicom....
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 20.12.2003. 15:21 ] @
Slažem se sa Popajem :) Ili kako bi pravopis nalagao da napišem Popeyem :)
Ne plaše me ti statistički podaci tipa: ''Za 100 god. nas neće biti...'' i sl. ali nisam pristalica ni termina fancy, background..ili sličnih, za koje sinonim na srpskom ne bi mogao pronaći samo nepismen čovek :) A Byk je rekao da pišeš kako što čitas, pa nemojmo onda praviti komediju od kvazi prevoda po svaku cenu..da ne ispadne da se podsmevamo Hrvatima, a sami radimo istu glupost.
Znači, ako može, može, a ako ne, onda napišimo kao što izgovaramo :)
Mada moraš priznati da je lepše reći ''lejer'' nego sloj :) Nekako, kad neko kaže layer, tačno znamo na šta misli :)
[ vladimir_zecevic @ 22.12.2003. 12:42 ] @
Ali kao da napisem da ja radim na GNJ-gnu nije juniks ili da napisem linuks, ja se neslazem i zbog toga, no odlucio sam da cu poneki put napisati clanak i cirlicom, na webu ce biti oba pisma, ali nama ostaje pitanje koje cemo pismo da stampamo????
[ impaque @ 23.12.2003. 02:12 ] @
Batalite ćirilicu. Prosto nema praktičnih razloga zašto bi je održavali u upotrebi...
[ formeye @ 23.12.2003. 08:10 ] @
@-V-O-Y-A-G-E-R-
Bug je bio primecen odavno, ali pogledavsi na to koliko ljudi je neozbiljno shvatilo prijavljivanje, smatrao sam da nije od nekog preteranog znacaja ispravljati ga.
@filmil
Zvanicno enkodiranje Unicoda u HTML-u je &#xxxx;. UTF-7 i UTF-8 jesu fini, ali se ponekad ne ponasaju kako treba (ne utf-ovi, nego browseri kad rade sa njima). Za &#xxxx; sam se odlucio jer Mozilla voli da na taj nacin salje podatke u formularima, a i kompatibilan je sa UTF-om pa nece biti veliki problem preci na njega kasnije, kad sve ovo zazivi...
p.s. http://www.nasepismo.net/ ne radi...
[ -zombie- @ 23.12.2003. 15:24 ] @
netačno.
niti je jedino pravilno enkodovanje unikoda u HTMLu preko &entiteta, niti mozilla greši pri radu sa unikodom/UTFom.
kada je u html stranici Content-Type=UTF-8 onda mozilla naša slova šalje enkodovana kao utf, a kada nije, onda koristi html entitete...
(kako bi inače i trebalo, zar ne?)
[ filmil @ 23.12.2003. 17:08 ] @
> @filmil Zvanicno enkodiranje Unicoda u HTML-u je � UTF-7 i
> UTF-8 jesu fini, ali se ponekad ne ponasaju kako treba (ne utf-ovi,
> ...
> kompatibilan je sa UTF-om pa nece biti veliki problem preci na njega
Moje je iskustvo upravo suprotno. Za potrebe Našeg pisma pretresli smo
browsere i operativne sisteme uzduž i popreko, i svuda se UTF-8
prikazivao kako treba (Netscape, Mozilla, Opera, Konqueror, Galeon,
Internet Explorer, Lynx; Windows, Linux, IRIX, SunOS, Solaris).
Ako imaš problema sa gledanjem UTF-8 onda je mnogo verovatnije (tačnije:
sigurno!) da nisi dobro podesio ili web server -- koji treba da šalje
ispravno UTF zaglavlje poruka, ili da ti stranice nisu lepo obeležene.
Ukratko, sa UTF-8 ne bi trebao da imaš nikakvih problema. Po meni
ostaje samo pitanje dobre volje da se sve dovede u red.
f
[ filmil @ 23.12.2003. 17:09 ] @
> Batalite ćirilicu. Prosto nema praktičnih razloga zašto bi je
> održavali u upotrebi...
To je potpuno besmislena izjava.
f
[ filmil @ 23.12.2003. 17:18 ] @
Pre će biti da je tvoj DNS malo pokvaren. :) Ako ti
Code:
dig www.nasepismo.net
ne vraća ništa smisleno, postavi liniju
Code:
69.41.233.33 www.nasepismo.net nasepismo.net
u /etc/hosts.
f
[ brainkilla @ 26.12.2003. 15:51 ] @
Citat: vladimir_zecevic:
Pa upravu si...
Koliko sam čuo izvorni srpski jezik ima oko 1500 reči ostalo smo pokrali... a neke naše zaboravili (tisuća je naša a mi maznuli os turaka hiljadu npr...)
A po nekim istraživanjima za 3 do 4 generacije srbi će u potpunosti zaboraviti srpski i onda bar ako hoćemo držati do našeg entiteta onda bolje da prevodimo strane reči nego da tuđe pišemo ćirlicom....
Nije istina, samo sto su nam raznorazne stoke ubacile mnogo latinskih reci i drugih tudjica u svakodnevni govor, mi nemamo jezicki pravac koji bismo sledili, to je tuzno. Inace, hiljada je grcka rec, kao i ikona, koja u nasem jeziku znaci iskljucivo prikaz verskih motiva ( opet latinski :) ), a u engleskom bilo kakvu sliku, te na srpskom u stvari nema smisla koristiti je u racunarstvu, ali ono sto je prihvaceno postaje pravilo. Srpski jezik je prilicno cist od pozajmljenica uopste uzev, imamo dovoljno reci da izrazimo vecinu stvari, a racunarstvu odgovara engleski jer je jezik koji se najbrze razvija i izuzetno je elastican po pitanju recnika. Tu srpski ne moze da prati i mora da uzima engleske izraze, ali u svemu treba imati meru.
[ labud @ 28.12.2003. 01:42 ] @
I čekajući da se vi raspravite ćirilica ili latinica od stranice a i magazina nema ništa. A mi koji smo početnici u linux-u stvarno priželjkujemo jedan takav časopis na ovim područjima.
Više rada a manje priče! I na ćirilici a i na latinici! :)
Vratih se da napišem još koju riječ čitajući ove zadnje postove.
Mislim da je taj časopis namojenjen svima nama koji već nešto znamo o računarima i programima. I asimiliranje jezika je neminovno htjeli mi to ili ne. Kada je nešto novo ili dolazi nešto novo prihvatamo ga tako ili mijenjamo. Mislim da će se mnogi dovesti u zabunu sa tim "mekotvorinama" i ostalim. Ne promovirate vi ničiju književnost :) Riječ je o operativnom sistemu Linux :)
[ broker @ 28.12.2003. 11:59 ] @
Da zaista... pitanje ćirilica ili latinica nema mnogo smisla. Lepo napravite sajt na ćirilicu i opciju da se konvertuje na latinicu ko tako više voli. Primer kako to može da ispadne imate na www.infosys.co.yu.
I dajte već jednom taj časopis :)
[ formeye @ 29.12.2003. 07:09 ] @
Citat: filmil:
Ako imaš problema sa gledanjem UTF-8 onda je mnogo verovatnije (tačnije:
sigurno!) da nisi dobro podesio ili web server -- koji treba da šalje
ispravno UTF zaglavlje poruka, ili da ti stranice nisu lepo obeležene.
Ukratko, sa UTF-8 ne bi trebao da imaš nikakvih problema. Po meni
ostaje samo pitanje dobre volje da se sve dovede u red.
Da, znam. Sve je ok kad se posalju http headeri - content-type sa UTFom (mozilla kao da ne obraca mnogo paznje na meta tag).
Kad malo razmislim, i ne prikazujem ni jednu stranu bez php-a, tako da sam u Foliage (content generator na kome radi sajt) stavio da bude default utf. Samo ce jos proci malo vremena pre nego sto to bude promenjeno na sajtu (trenutna verzija na sajtu je o.6 cini mi se, a ovako aktuelna o.85)
[ Goran Rakić @ 29.12.2003. 17:53 ] @
Mozilla itekako poštuje meta HTTP informacije, ali su te informacije manjeg ranga od HTTP header-a ili nemeta HTTP informacija.
Interesantan vam je taj Linux magazin, što sam duže na listi to je "zanimljivije". Bez uvrede ali mi sve to liči na poslenje ES Leto.
[ formeye @ 30.12.2003. 08:27 ] @
Citat: Goran Rakić:
Mozilla itekako poštuje meta HTTP informacije, ali su te informacije manjeg ranga od HTTP header-a ili nemeta HTTP informacija.
Da budem iskren to je glupo, jer ako nisam admin servera, ja ne mogu da podesim default cpage, a jos ako sam ogranicen na cist html (bez CGI-a ili drugih server side stvarcica), jedini nacin je da namestim cp pomocu meta taga, a mozilla (koju inace obozavam) to ne postuje.
Citat:
Interesantan vam je taj Linux magazin, što sam duže na listi to je "zanimljivije". Bez uvrede ali mi sve to liči na poslenje ES Leto.
Ne znam na sta je licilo es leto
[ -zombie- @ 30.12.2003. 15:50 ] @
Citat: formeye:
Da budem iskren to je glupo, jer ako nisam admin servera, ja ne mogu da podesim default cpage, a jos ako sam ogranicen na cist html (bez CGI-a ili drugih server side stvarcica), jedini nacin je da namestim cp pomocu meta taga, a mozilla (koju inace obozavam) to ne postuje.
budi ti iskren koliko hoćeš, ali to je po http/html standardu.
jedina stvar gluplja od glupog standarda je nepridržavanje istom..
[ markom @ 30.12.2003. 16:21 ] @
Hm, evo prošlo je skoro mesec dana od najave ovog novog časopisa.
Sad sam baš otišao da vidim koji novi tekst i primetio sam da je časopis uspešan koliko i svi prethodni.
Autori su napravili nekakav web dizajn i pozvali ljude da pišu članke. Za mesec dana je bio red bar još jedan da napišu, ako već zovu ljude "da im pomognu", a ne da im naprave časopis za njih.
Marko.
P.S. Pre nego što neko kaže "što nisi ti napisao": Da imam vremena, ja bih pisao tekstove. Kako nemam, ja se ne zamajavam najavljivanjem novih časopisa i tekstova koje nemam vremena/znanja/volje da pišem.
[ impaque @ 03.01.2004. 02:55 ] @
Respect, razumeš...
[ brainkilla @ 03.01.2004. 10:29 ] @
Citat: Gojko Vujovic:
Hahaha čisto za tvoju informaciju, koristio je markom linux tamo gde mu je i mesto verovatno pre svih vas ovde i za mnogo ozbiljnije stvari, a to "mesto" sigurno nije desktop sistem sa koga on surfuje po ovom sajtu, tako da ti ta kritika za winxp nikako ne stoji.
Uhu, znaci guru, ali je guru sam rekao da nema znanja za neke stvari, ili je time mislio na nas, samo je bio fini; uglavnom, ono sto meni smeta je stav kao da smo pocinili veleizdaju time sto stvari idu sporije nego sto je planirano - inace, ko je pomislio da magazin moze da izadje 15 dana nakon objave da se na njemu radi je idiot. Gojko, pravis gresku u zakljucivanju - da ne verujem u Linux na desktopu, ne bih ni pokusavao da bilo kako ucestvujem. Tako da taj tvoj podsmeh ...
[ markom @ 03.01.2004. 10:49 ] @
Citat: Uhu, znaci guru, ali je guru sam rekao da nema znanja za neke stvari, ili je time mislio na nas, samo je bio fini;
"I'm not young enough to know everything." -Oscar Wilde
Citat: uglavnom, ono sto meni smeta je stav kao da smo pocinili veleizdaju time sto stvari idu sporije nego sto je planirano - inace, ko je pomislio da magazin moze da izadje 15 dana nakon objave da se na njemu radi je idiot.
Ono što vidiš pak meni smeta je što ovo nije prvi Linux časopis koji je najavljen čim su "autori" rešili da ga izdaju, a ne kad su već završili prvo izdanje. Ja bih jako voleo da nisam u pravu, al' sve mi liči da je ovo još jedan u niz propalih pokušaja. Zapravo... Da li je uopšte bio pokušaj?
Marko.
[ caboom @ 03.01.2004. 22:02 ] @
entuzijazam je lepa stvar, ali mozda ste se malko izleteli sa postom. postoji mali milion problema koji mogu vas snadju od ideje do izdavanja casopisa, a cesto najveci problem (da pretpostavimo da imate dovoljno elana i znanja da napisete dovoljno kvalitetan sadrzaj) jeste novac. u ovom slucaju svakako nemate novac tako da ako zelite da dodjete do nekih razumnih finansija moracete da pokazete nesto konkretno, npr. tekstove. ako nemate ni novca kojim bi mogli da sponzorisete casopis i slovozborce, a nemate ni odgovarajuci materijal eto vama kvake 22 i mozete lepo da se vrtite u krug.
[ formeye @ 13.01.2004. 12:22 ] @
Cilj posta je bio da okupimo ljude koji bi zeleli da se prikljuce, a ne ljude da kupe casopis...
[ vladimir_zecevic @ 14.01.2004. 06:00 ] @
Da trebalo nam je još ljudi nas šestorica sedmorica koliko nas je bilo u startu nije moglo da izroni časopis mi pišemo samo što se tekstovi ne objavljuju...
Šta treba da radimo da objavljujemo tekstove pre izanja pa ko će onda normalan da kupi časopis????
Niste mi jasni...
Novac jeste problem ali ćemo videti već nekako...Nadam se da ćemo se izvući i uspeti jel je ovako nešto stvarno potrebno ovim prostorima...
Pozdrav svima i nadam se da će te povratiti poverenje u nas kada nam izaže papirnato izdanje...
[ Miroslav Ranković @ 23.03.2004. 02:42 ] @
I kada će da izđe? I da li će uopšte izlaziti?
[ imiloje @ 30.10.2004. 09:49 ] @
Izađe li taj časopis konačno?
Ako nije, postoji li (inače) neki drugi štampani časopis o Linuxu koji se prodaje kod nas a da je bar na engleskom?
[ t3chX @ 30.10.2004. 10:25 ] @
Dokle se stiglo sa projektom ?
Btw, jedna mala opaska na jedan od proslih postova u ovoj temi: HILJADA nije turska nego grcka rec i mlooogooo je starija od staroslovenske tisoc (tisucu, jelte).
Predlog: Zasto izmisljati toplu vodu ? Bolje bi bilo da se vec ta grupa koja se okupila oko casopisa angazuje da izmami licencu od recimo nemackog (odnosno evropskog) Linux Magazina ( http://www.linux-magazine.co.uk) pa da recimo oni uloze kintu, vi prevodite i pride dodajete clanke koji vam leze. Mislim da je takav dil bio kada se otvarala UK filijala casopisa ali nisam siguran. Na taj nacin ce barem investicija biti donekle isplativa, sadrzaj kvalitetan a niko nije na gubitku u slucaju failure-a.
Pozdrav.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|