[ Danci-Sombor @ 22.03.2009. 16:40 ] @
Downloadovao sam sa neta Blender koji mi je potreban zbog rendera za pro enginer delove.

Sad mi je problem sto kad udjem u blender ne znam kako mogu da pozovem te delove.

Nasao sam u FILE - IMPORT - ali nigde nema .asm ili .prt...
[ Team player @ 23.03.2009. 22:08 ] @
Vecina programa za rendering radi sa poligon (mesh) modelima, i ne mogu ucitavati direktno parametarske formate, tj. u vecini slucajeva vrse aproksimaciju i kreiraju mesh model prilikom importa.

Sa obzirom da blender ne podrzava direktan import pro/e formata potrebno je da uradis sledece:

1. Odes u file>import opciju u blenderu i vidis koji su sve formati podrzani
2. U pro/e otvoris model i ides na opciju File>Save As... i zatim u padajucoj listi na dnu menija potrazis neki od pogodnih formata i eksportujes svoj model
3. Importujes u blender ono sto si eksportovao iz pro/e-a.

Verovatno postoji nekolicina formata koji se mogu eksportovati iz pro/e-a a da odgovaraju za blender. Probaj nekoliko razlicitih pa vidi koji ti najvise odgovara.
[ Danci-Sombor @ 23.03.2009. 22:59 ] @
Hehe :) Upravo 20 min pre nego sto si napisao poruku sam probao to i nisam uspeo kao importujem ga ali nista ne izbaci .. tj ne mogu da nadjem isti file a da ima u save as u pro e i u blenderu u import. :(
[ Team player @ 24.03.2009. 13:06 ] @
...mislim da pro/e ima save a copy u Render format (*.slp), a Blender bi trebalo da moze to da otvori. (ako ne, ima i STL export i Wavefront (*.obj), jedno od toga bi trebalo da radi). Mislim da sam tako otovrio jedan pro/e model kada sam ti bio preporucio Blender u temi koja je bila aktuelna ranije. U medjuvremenu sam deinstalirao blender tako da nisam 100% siguran u vezi formata.

I dalje mislim da ako malo eksperimentises sa ProE rendering opcijama mozes da dodjes do korektnih rezultata mnogo brze nego sa blenderom (sa obzirom da ni sa njim nemas mnogo iskustva)