[ SKORPION-MILAN @ 23.03.2009. 11:30 ] @
Sta mi sve treba da bi mogao da otvorim svoj cs server,a da to ne bude onaj dedicated server sto dolazi uz counter,vec da zakupim neki host ili vps i podignem server?
jel ima neko iskustva sa tim?
[ Dusan Filiferovic @ 23.03.2009. 13:44 ] @
A sto lepo ne iznajmis CS Server?
[ SKORPION-MILAN @ 23.03.2009. 20:07 ] @
zato sto me uopste ne interesuje to da imam server nego kako se podesava
[ Dusan Filiferovic @ 23.03.2009. 20:46 ] @
Google It ;)
[ [REaS0n] @ 24.03.2009. 18:18 ] @
Citat:
SKORPION-MILAN: Sta mi sve treba da bi mogao da otvorim svoj cs server,a da to ne bude onaj dedicated server sto dolazi uz counter,vec da zakupim neki host ili vps i podignem server?
jel ima neko iskustva sa tim?

ne verujem da bi mogao raditi na vpsu, trebace ti malo vise resursa,potrazi malo po forumu o dedicated server hosterima.. za instaliranje cs servera na vec spremnoj masini googlaj "no steam cs linux install" i naces vec
[ SKORPION-MILAN @ 25.03.2009. 11:40 ] @
hvala :D
[ view @ 07.04.2009. 19:23 ] @
Moze vps samo neki jaci jer CS jede resurse servera.uz licencirani whm/cpanel dobijes besplatan plug-in cpgs(cpanel game server) i preko toga mozes da kreiras cs servere,battlefield,cod...
[ dekinis @ 28.04.2009. 15:52 ] @
hvala
[ Iznogood44 @ 28.05.2009. 10:30 ] @
na linuxu (kod mene centos 4.x):

mkdir /home/hlds

cd /home/hlds
wget http://www.steampowered.com/download/hldsupdatetool.bin

chmod +x hldsupdatetool.bin

./hldsupdatetool.bin

ovo gore ti je instaliralo steam.
sada ide instalacija cs-a koja može da potraje - skuvaj kafu i odmori malo:

./steam -command update -game valve -dir .

./steam -command update -game cstrike -dir .

e ... sad dodje onaj prgav deo (ako nećeš steam). na googlu ćeš naći kako se to radi, potrebno je samo raspakovati par .so fajlova i dobio si non-steam server. posle možeš instalirati i amxx i štogod drugo te zanima.

meni ovo (cs non steam) radi na starom amd-u 1ghz sa 128mb ram-a, amx, atac, chickenmod itd. i ne jede gotovo ništa od resursa sa 10-ak igrača. posle toga krene malo da sisa memorije ali load ostaje prilično nizak. znači može i na vps-u, uostalom probaj pa upgrade-uj vps ako ti treba više resursa.