[ Black Swans @ 23.03.2009. 15:48 ] @
U pitanju je web dizajn, znaci ja sam totalni pocetnik na tu temu, koja skola je bolja i drzi kvalitetnija predavanja, i jos kako me zanima koji sertifikat od dveju skola je priznat bolje, kako da kazem vise validan review bilo sta, pomoglo bi. hvala unapred.
[ snake_master @ 23.03.2009. 16:20 ] @

Negde sam pročitao da su većina kurseva vezana za web dizajn, učenje dreamweavera, a to se baš ne bi moglo svrstati u web dizajn. Neka me neko ispravi ako grešim.

Ono što ja mogu da ti kažem a mislim da će se svi složiti sa tim jeste, da ti sertifikat neće značiti ništa. Ono što je bitno, jeste tvoj kvalitet rada. Po mom mišljenju najbolje ti je da kreneš sam da učiš web dizajn imaš dosta knjiga i tutorijala na netu. Samo sedi i radi. Uči xHTML, CSS, Javascript, Photoshop...

Kada budeš dostigao pristojan nivo znanja, onda potraži neki studio koji bi te primio na praksu, gde bi radio volonterski ili za neki mali iznos, ali bi mogao dosta stvari da naučiš. Posle par godina rada bićeš profi u pravom smislu te reči :-)
[ Mitrović Srđan @ 23.03.2009. 18:36 ] @
A sta tacno fali DW? Mislim DW je alat...
[ snake_master @ 23.03.2009. 23:00 ] @

Ne fali DW ništa, ali ako ne znaš ručno da pišeš kod, možeš imati problem. Osim toga tu je i "cross-browser" optimizacija, koja u DW bez poznavanja CSS ne može biti odrađena. Moj odgovor je bio opšti pošto je Black Swans pitao šta je bolje, a ako hoćeš iole ozbiljnije da radiš web dizajn onda moraš da znaš kod:)