[ Corleone @ 26.03.2009. 20:21 ] @
Imam neku bazu podataka u accessu koju sam nekako sklepao, ali sada vidim da ima dosta nedostataka. Hteo sam da uz pomoć članova foruma napravim novu bazu koja će biti funkcionalnija i moći će da se kasnije i uređuje i preuređuje. Napominjem da je baza namenjena za lične potrebe, nije za prodaju i samo će moje oči da je gledaju i da je ja editujem. Imam samo jednog kupca, imam 4 kategorije proizvoda i u svakoj kategoriji po par desetina proizvoda. Proizvodi se dodaju po potrebi tj. svaka kategorija će se proširivati novim proizvodima, prema potrebi. Ja sam zamislio da treba da napravim jednu tabelu i da je nazovem KATEGORIJE i tu da ubacim ID (autonumber), kolonu Kategorija (ime - tekst), kolonu Opis (tekst) i kolonu Cena (curency). Zamislio sam da kasnije mogu da istražujem koji proizvod je prodat u nekom vremenskom periodu, koji proizvod se najviše prodaje i u kom periodu i sl... Da li je bolje da cenu proizvoda ubacim u Kategoriju ili u tabelu Proizvodi? [Ovu poruku je menjao Corleone dana 26.03.2009. u 21:38 GMT+1] |