[ Brkic @ 28.03.2009. 20:24 ] @
| Problem je u sledecem,treba mi neki text editor u kojem bi trebalo da se moze napraviti poslovni dokument,od opcija mi treba Bold,italic,podvuceno,promena velicine fonta selektovanog teksta i da podrzava 'šđčć'.Kasnije to treba stampati i snimiti i pregled pre stampe.
Moze li predlog komponente ili nekog drugog resenja tog problema.
[Ovu poruku je menjao Brkic dana 28.03.2009. u 21:53 GMT+1] |
[ rambo @ 28.03.2009. 21:20 ] @
Hm, malo čudno pitanje.
Pogledaj TRichEdit kontroku. Ima (skoro) sve što ti treba, a imaš i demo koji prikazuje baš to što si tražio.
Inače, nije mi baš jasno zašto ti ovo treba. Ako ti treba pravi editor poslovnih dokumenata, onda imaš Microsoft Office Word ili Open Office Writer.
Ako hoćeš da sam napraviš specifičan text editor u Delphi-ju, onda moraš malo detaljnije da definišeš problem.
[ Brkic @ 28.03.2009. 22:46 ] @
Hvala ti rambo na odgovoru,inace uspeo sam sve napraviti u TRichEdit-u a za demo sam zaboravio,samo mi jos treba Print Preview.
[Ovu poruku je menjao Brkic dana 29.03.2009. u 09:34 GMT+1]
[ .:Marvin:. @ 30.03.2009. 07:19 ] @
Za (Print) preview mozes da koristis Rave report ili Quick report. Prvi je bolji, drugi (cini mi se) jednostavniji.
[ Brkic @ 04.04.2009. 00:58 ] @
Nasao sam da JvDBRichEdit ima direktan print ali ne znam kako da podesim margine jer pocinje da stampa od pocetka lista a treba da je uvuceno.
Zna li neko kako da podesim margine ??
Probao sam i sa FastReport i FreeReport ali nikako nisam uspeo da ubacim Rich text,ako stavim da ucita kao obican text onda bude 'Stream' text... nikako za RichText.
Ako moze pomoc.
[Ovu poruku je menjao Brkic dana 04.04.2009. u 09:29 GMT+1]
[ savkic @ 04.04.2009. 23:22 ] @
> Probao sam i sa FastReport i FreeReport ali nikako nisam uspeo da ubacim Rich text,ako stavim da ucita kao obican text onda
> bude 'Stream' text... nikako za RichText.
Još je QuickReport imao QRDBRichText komponentu koju možeš postaviti gde želiš i podesiti margine, uveren sam da i Fast/Free Report imaju neku sličnu komponentu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.