[ pl4stik @ 29.03.2009. 03:13 ] @
Pozdrav,

interesuje me jel postoji neka trial verzija ovog software-a za vezbu po kucama ili da preformulisem kako vezbate development/programming kad niste na poslu (u firmi). Dolazim iz .NET sveta pa mi se za ovaj MS Dynamics sve nekako cini da slabo ima literature za programere al zato posla kolko oces ..
Sve jedno ako imate neku informaciju kako da probam da programiram MS Dynamics bez tih silnih hiljada eura bilo bi lepo da mi kazete, naravno tu je i PP ako je bash kreativno

[ pl4stik @ 01.04.2009. 19:00 ] @
Dobro, predajem se, pa kazite mi ja bi vama reko ..
Naso sam neke filmove na http://msdn.microsoft.com/en-us/dynamics/ax/cc507280.aspx pa bi da probam jel radi, pa nemoguce da ne moze nikako da se proba ..
[ Miloš Baić @ 01.04.2009. 22:23 ] @
Citat:
pl4stik: Dobro, predajem se, pa kazite mi ja bi vama reko...

Pozdrav,

što se tiče Dynamics proizvoda firme Microsoft, s osvrtom na ERP, jedina javna literatura za razumevanje C/SIDE & C/AL jeste knjiga "Programming Microsoft Dynaimcs NAV" - David Studebaker, koja se odnosi na development, možda grešim (što ne bi bilo loše). U njoj se mogu dobiti relevantne informacije vezane za osnove development - a, ali naravno ona nije dovoljna za profesionalniji rad.

Postoje još neke knjige, javne, koje se odnose na druge oblasti iz domena ERP - a, a da je vezano za Dynamics proizvode. Naravno, sva literatura je na engleskom.

Druga literatura, možda detaljnija i obimnija, jeste ona koja se dobija od MS partnera ili za vreme pohađanja nekog od kurseva, obuke.
[ pl4stik @ 02.04.2009. 09:44 ] @
Ok, knjige sam naso (na engleskom ih ima raznih) nego IDE me muci, pa zar je moguce da nema MS Dynamics ax 4.0+ za probu
[ Miloš Baić @ 02.04.2009. 10:08 ] @
Da bi došao do verzije NAV - a, AX - a, etc. gde su objekti otvoreni za pregled, izmene, kreiranje i slično neophodna ti je licenca sa kojom bi to mogao raditi. To se, naravno, plaća.
[ pl4stik @ 02.04.2009. 11:09 ] @
Dobro samo josh ovo i necu vise, prijatelju odaj mi tajnu kako kako se postaje programmer u MS Dynamics-ima, sve mi nekako neverovatan zakljucak koji se namece da se zaposljavaju uvek potpuno neiskusni kadrovi (NIKAD NIJE VIDO IDE !!!)pa se naknadno obucavaju !?!
[ Miloš Baić @ 02.04.2009. 11:19 ] @
Citat:
pl4stik:sve mi nekako neverovatan zakljucak koji se namece da se zaposljavaju uvek potpuno neiskusni kadrovi (NIKAD NIJE VIDO IDE !!!)pa se naknadno obucavaju !?!

Hm, otprilike al ne bih se tu mogao složiti u potpunosti, ograđujem se. Druga varijanta je Dynamics akademija koja se već dve godine organizuje u Srbiji, a treća da dolaze već iskusni programeri, koji rade negde ili su radili te stekli iskustvo.
[ pl4stik @ 02.04.2009. 13:25 ] @
Doooobro, posto ove trece nisu donele rode ostaje samo Dynamics akademija na koju se izgleda mozes da upises kad posaljes CV na [email protected] i MS te izabere (kakav triler) tad je sve za dz, al ne mogu da nadjem kolko kosta. E, ovo se nisam nadao, stvarno :/