[ sinisadju @ 30.03.2009. 12:01 ] @
Uskoro, zapravo sledece nedelje iz USA treba da mi stigne objektiv Nikon AF-S 35 mm 1.8g DX. Vec imam Nikon 50mm 1,8, pa sam razmisljao da ga prodam i uzmem Nikon 85mm 1,8. Juce na berzi sam gledao jedan i probao ga, momak je tvrdio da je nov pa ga je toliko i cenio. Probao sam ga na Nikonu D90 i od 10 slika koje sam napravio nijedna nije bila ostra. Kada sam to prokomentarisao momak se nacerio i kazao kako nisam dobro podesio aparat. Ja sam prvo pokusao da slikam bez blica, podigao ISO i brzinu jer sam radio u A modu sa blendom 5,6, ali kako su bile neostre skinuo sam ISO, ukljucio pop up blic i te slike bile su neostre. Onda je momak uzeo da mi on pokaze, stavio aparat u P mod prokomentarisao ironicno blendu 5,6, stavio 2 slikao "Ostru" sliku koja je bila ista kao moje tj. neostra. Pretpostavljam da sam ja nesto pogresno postavio ili objektiv ne valja, sada mi pada na pamet da li i on mora da zakljuca blendu kada radi AF, (na berzi je bila velika guzva tako da prosto nisi mogao da se okrenes, a da te ne gurnu). Interesuje me da li se isplati kupiti ovaj objektiv naravno ne njegov nego drugi i prodati 50mm 1,8. Imam jos jednu dilemu, mozda bih umesto ovog objektiva kupio 60mm macro, sta se vise isplati, sta vi mislite. Svaki savet je dobro dosao. |