[ Danex @ 30.03.2009. 15:33 ] @
Poz narode, imam problema sa nalazenjem SATA drivera za Win XP za laptop koji sam uzeo pre neki dan. U pitanju je model ASUS X70Z, ali, poshto je on kao takav, veoma redak, njegov "brat blizanac" je model ASUS F7Z, chisto da znate, ako dodje do nekog googlanja za informacijama ovaj drugi model ima (skoro) sve identichne komponente. PC Wizard mi je rekao da se unutra nalaze sledece komponente: Hard disk: Seagate ST9250827AS disk controller: ATI Technologies Inc SB700 SATA Controller [IDE mode] Motherboard - ASUS F7Z chipset: Northbridge - AMD 780 Southbridge - SB700 LPC host controller Poshto nisam mnogo upucen u problematiku PATA/SATA prochitao sam par chlanaka na netu, i prvo sam se zaleteo (po preporuci jednog druga) da jurim drivere za harddisk, pa sam pretrazio Seagate-ov sajt i ne nadjoh ih, a onda prochitah josh neshto chlanaka, i dodjoh do zakljuchka da mi trebaju driveri za chipset, tj.matichnu plochu. Pa pochnem da ih jurim na ASUS-ovom i AMD-ovom sajtu, medjutim i dalje imam problema da ih nadjem. Da li mozda neko moze ovo da nadje, ili vec ima, da pa da mi poshalje link ili okachi na rapid? Hvala unapred p.s. Skinuo sam nLite i uputstvo za pravljenje instalacione verzije Win XP-a sa implementacijom SATA drivera. |