[ zloyke_m3 @ 31.03.2009. 10:22 ] @
bog ekipa imo bih jednu zamolbu trebala bi mi shema zvijezda-trokut u kombinaciji s reverziranjem motora sam sam je pokušao nacrtat ali mi se u svakloj kombinaciji promjena faza uvjek 2 iste faze nađu na namotu mogu jednino da zamjenim sve 3 faze i onda je ok ali ne znam šta se onda događa sa smjerom !!!! mislim da sam negdi već sreo tu shemu ali je nemogu nać pozzzzzzzzz
[ robert63 @ 31.03.2009. 16:19 ] @
Zar to nije ona uobicajna shema za zvezda-trougao koja je na dovodu
" obogacena " sa sklopkom ili trofaznim prekidacem( radi zamene smera) tipa:

-Levo,,,,,,,,, pa automatika-prelaz iz Zvezde u trougao,,
-Nula--Iskljuceno
-Desno,,,,,,,, pa prelaz iz Zvezde u trougao,

ili?

[ ptak 13. @ 31.03.2009. 17:04 ] @
A mozda ovo

Ili ovo
https://static.elitesecurity.o...1/2/1208088/zvezda_trougao.gif
[ PedjaZ @ 31.03.2009. 18:52 ] @
"ovo" je zvezda-trougao sa vremenskim relejem.

Zar ne bi moglo sa dva kontaktora da se odradi promena dve faze pa samim tim i smer.
Recimo L1 i L2 - znaci na ulazu - nista kod motora

(malo si zakomplikovao u pitanju - nigde tacke ni zareza, a i ne znam sta si to probao pa nije uspelo)
[ zloyke_m3 @ 31.03.2009. 19:23 ] @
ovako malo sam zakomplicirao pitanje !!!!! ja sam pokušao napraviti shemu zvijezda-trokut u kombinaciji s reverziranjem motora s 4 sklopnika c1 u kombinaciji s c3 i c4 mi je bila obična zvijezda trokut a c2 u kombinaciji s c3 i c4 zvijeda trokut sa promjenom redosljeda faza na sklopniku c1 e pa sad nije mi jasno kako to sve da napravim a dami se na istom namotu npr u1 i u2 ne susreću 2 faze ako me razumijete????? ako ne nekako ću se izjebat u paintu i nacrtat šta amja nacrto da skontate !!!!!!!!!!pozzzzzzzzzzz nikola to što mi ti daješ je klasična shema zvijezda rokut koliko mogu primjetiti s vremenskim relejem
[ glackop @ 31.03.2009. 20:50 ] @
Moze se izvesti i samo sa jednim tj cetvrtim kontaktorom na ulazu ali pod uslovom da ima tri radna i tri mirna kontakta,tako da bi promena smera zavisila samo od toga kad je on aktivan-neaktivan a do sudara faza ne dolazi u nijednom slucaju.