[ Zoran Rodic @ 01.04.2009. 08:06 ] @
Ako neko može da mi pomogne nekim razumnim objašnjenjem.

Bilo koji pojam da potražim, biće pronadjen osim ovog ... barem tako mislim, jer posle ovoga nisam siguran u verodostojnost pretrage
Čak i kada ukucam VANJA, izbaciće mi sve Vanje kao i pojam: angažovanja
Oba fajla, pdf i xls, su generisani od strane ustanove iz zaglavlja tako da nemam uticaj na njihovo kreiranje, ali su mi bitni jer ja iz njih generišem nešto treće sistemom eliminacije kroz pretragu.
Kada ja napravim novi excel dokument sa prezimenom Mikić, pretraga ga registruje.
[ calexx @ 01.04.2009. 08:46 ] @
Šta se dešava ako prekucaš ovo prezime, da li ga i ne tada nalazi? Da li ga nađe ako tražiš reč Miki? Kojim fontom je napisano?
[ Zoran Rodic @ 01.04.2009. 09:23 ] @
Hm, da
Kada editujem excel ćeliju i obrišem Mikić pa opet napišem Mikić, onda ga opcija Find pronalazi
Ali, vizuelno ni pre ni posle nema razlike

Ali šta da radim sa .pdf koji je takav kakav je?
Uostalom, sve i da mogu da editujem, kako da znam šta sve treba da editujem?

BTW, Font abitan za priču

[ calexx @ 01.04.2009. 10:05 ] @
Font može da bude bitan ako je recimo korišćen neki yuscii ćirilični (pa embeded u dokument), to onda uopšte nije ćirilica nego latinica pa probaj pretragu ali da kucaš latinično Mikić. Ne znam da li su nešto promenili, ali je godinama problem u tim ministarstvima i sličnim institucijama bio što su skoro obavezivali da moraju da se koriste yuscii fontovi ... što je samo znak da o tome odlučuje neki apsolutni početnik.
[ bogdan.kecman @ 01.04.2009. 10:24 ] @
M je upisano latinicom (0x4D) umesto cirilicom (0xD0 0x9C) ... a posto excell nema kolaciju da mu je M latinicom i M cirilcom isto slovo, search ne radi
[ Zoran Rodic @ 01.04.2009. 11:10 ] @
Ovo se relativno lako ispravlja izmenom podataka u Centralnom registru.

Hvala