[ dava @ 02.04.2009. 07:56 ] @
Od jucer mi je Anti-Hacker poceo iskakati sa upozorenjima da su fajlovi: explorer.exe. svchost.exe, iexplore.exe i jos poneki promjenjeni. To se desilo i na ostalim racunarima u firmi. Automatski update windows-a mi je iskljucen, a nisam ni instalirao nekakve zakrpe niti ista. Sumnjam na naku infekciju, pa bih volio cuti kakvo je stanje kod vas?
[ Nemanja Živanović @ 02.04.2009. 09:28 ] @
Nisi jedini kome se to javlja. Nema potrebe da se brines, samo isprati sledece upustvo:

• Izadji iz Internet Explorer-a
• Izbrisi iExplore.exe iz Firewall/AntiHacker rules.
• Pritisni OK.
• Sada se vrati na stranicu Firewall/AntiHacker rules klikni na Add pa na "browse" i tu pronadji iExplore.exe ili klikni na "applications" i tu izaberi iExplore.exe
• Klikni na Template pa na InternetExplorer.
• Potvrdi sa dva puta OK
• Pokreni Internet Explorer

Ako znas dobro engleski imas ovde raspravu:
http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=35496
[ dava @ 02.04.2009. 11:51 ] @
Ako moze objasnjenje zasto da ga izbacim iz liste pa da ga ubacim u listu dozvoljenih aplikacija. Na onom forumu ljudi ponavljaju jedno te isto, ali ne spominju uzrok.
[ djoka_l @ 02.04.2009. 12:40 ] @
Ovo se i kod nas juče desilo na svim računarima koji koriste Kaspersky, posle jučerašnjeg apdejta kasperskog. Pretpostavljam da je kasperski promenio način na koji računa čeksume, pa (skoro) svaki pokrenuti program prijavljuje kao da je promenjen. Lista koju je na mojoj mašini prijavio: svchost, iexplore, firefox, outlook, word, skype...
[ dava @ 02.04.2009. 12:57 ] @
U pravu si @djoka_l. Fajl iexplore.exe je ostao isti. U to sam se uvjerio dok tako sto sam ga uporedio sa njegovom kopijom koju sam napravio iz nekih trecih razloga, pre jedno mjesec dana. Sto ce reci da se Kaspersky zabrojao.