[ moro @ 03.04.2009. 20:07 ] @

Na particiji D:\ , gde cuvam podatke ( sluzi mi kao arhiva ), imam jedan folder sa nekoliko subfoldera ukupne ekstenzije oko 154 kb i sa jednim brojem manjih fajlova velicine 1,5 do 2 kb. u njima.
Fajlovi imaju nazive $RIAL_~1,$RIAL_~2 itd, zatim $ETA_K~1,$ETA_K~2 itd., ne mogu da ih otvorim ni sa jednim editorom, a u properties , za
tipe of file: File.Ovo cudo sam dlodovao sa www.dload4all.
Pokusao sam na sve moguce nacine da ga dilitujem pomocu Unlocker-a, zatim u Safe Mod-u, pomocu nekolko drugih programa koji bi trbalo da temeljno ociste taj folder i njegove subfodere, ali bez uspjeha.
Guglao sam i pokusavao da nadjem neki savjet , ali nista.Pokusao sam i sa KillBox-om, ali ni on nije pomogao.
Dobijam poruku: Error deleting file or folders
"Cannot delete file.Cannot read from source file or disk."
Proverio sam da nije kakav virus ili slicno u pitanju, ali sve je cisto.
Inace OS je XP Pro SP3, FAT32 x86
Pokusao sam i da kreiram novi Account i da tamo prebacim ovaj folder , da bi kasnije taj Account kompletno izbrisao, ali taj folder mogu samo da premestam u okviru paricije D:\. Mogu da ga Rename ali to nista ne koristi.
Ima li kakav savjet sto da uradim da bih obrisao ovo.

[ zonic @ 03.04.2009. 21:57 ] @
Jesi pokusao da kao administrator preuzmes full control nad tim folderom tj. fajlovima pa onda obrises ili solomonsko resenje kad ni jedan softver nece da pomogne , odneses HDD kod prijatelja zakacis na njegov racunar ili neki drugi racunar pa iz njegovog windows obrises .Ili ako imas drugi OS na racunaru pa iz njega .
[ bezicnabubica @ 03.04.2009. 23:35 ] @
http://ccollomb.free.fr/unlocker/unlocker1.8.7.exe
To ce ti pomoci da resis problem. Instalira se. Desni klik na taj fajl, imas opciju unlocker i tu imas ponudjeno, odaberi delete, gore selektuj proces koji ga drzi i samo kliknes deblock i to je to.
[ xchillah @ 04.04.2009. 02:13 ] @
Citat:
moro:Pokusao sam na sve moguce nacine da ga dilitujem pomocu Unlocker-a...

Nažalost izgleda da ni Unlocker nije pomogao.Ozbiljan problem...
Inače za Unlocker sve preporuke.Mali,jednostavan i efikasan software,genijalno.
Nešto kao meni omiljeni program za defragmentaciju diska Jkdefrag.
[ Catch 22 @ 04.04.2009. 08:03 ] @
Startuj neki butabilni CD (Hiren's ili neki Linux Live) pa odatle obriši te fajlove...
[ moro @ 04.04.2009. 17:58 ] @
Veloko vam hvala na pomoci.
Posto imam dual boot ( pored XP Pro SP3 imam i OS 98 SE ), probao sam kao prvo zonicev savjet i pomocu 98-ce obrisah ovo cudo kao od sale.Malo je bilo zezanja sa Recycle Bin-om,- nije htio da ga isprazni, ali poslije malo natezanja i to sam rijesio.
Da nije nista drugo, ono samo za ovo sto je uradio dual boot zlata vrijedi.
[ moro @ 04.04.2009. 23:23 ] @
Izgleda ipak da sam se malo prerano obradovao.
Posto sam ga obrisao preko 98 SE, imao sam problema da ispraznim Recycle Bin u 98-ci, ali sam nekako uspio.
Medjutim kada sam se butovao opet u XP Pro , na moje veliko iznenadjenje otkrio sam da se obrisani fajl nasao u Recycle Bin-u XP-a- kako nije mi uopste jasno.
Svi dosadasnji pokusaji da ocistim Recycle Bin ostali su bezuspjesni.Cak sam uradio i "Recovery" sa TI sa Backupa gdje je Reccycle Bin bio prazan, ali je on volsebno opet pokazao da sadrzi obrisani fajl koji je kada se otvori Recycle Bin- nevidljiv.
Kada kliknem da isprazni RB, izbaci mi obavijest da ne moze " Cannot delet $RIAL~51:Cannot find the specified file"
Make sure you specify the correct path and file name.
Imate li neki savjet kako da i ovo cudo rijesim.
[ zonic @ 04.04.2009. 23:45 ] @
Nije mi jasno kako je to moglo da se nadje u Recycle Bin-u XP-a kad si brisao iz 98-ce pokusaj ovako ako imas winrar u 98-ci ( videce i skrivene fajlove i foldere ) pa kroz njega pronadji Recycle Bin-u XP-a pa izbrisi to ako se ponovo javlja onda je to sumnjivo kao da ga nesto genereise a to vec spada u domen antivirusne zastite .
[ bezicnabubica @ 05.04.2009. 00:32 ] @
TrojanHunter
Mozda imas crva! koji se izbekapuje i napravi na svakoj particiji u folederu recycler duplikate iz kojih se bekapuje, Tu ga ne vidi ni antivirus,,,,, uvuce se i ucrvlja... bukvalno!
-)
A yz to se ponasa kao da nepostoji.
Ako nemas nista bitno obavezno FORMAT sve particije. I to ne onaj quick nego.... resi to! Uz to format i za sve spoljne memorije koje si koristio... aparat digitalni, kamera, mobilni telefon, fles memorija... svaka memorija sa slobodnim upisom. OBAVEZNO! Jer se i na njima rasirio verovatno
[ zonic @ 05.04.2009. 02:40 ] @
Samo napred poslusaj savet o formatiranju inace ces to zivince da rasiris dalje .
[ moro @ 05.04.2009. 15:13 ] @
Instalirao sam Trojan Hunter i uradio full scan.Nasao je nekoliko trjanaca i ocistio ih, ali problem sa Recycle Bin je ostao.
Neznam da li je moguce sa Trojan Hunter-om skenirati samo Recycle Bin i ako jeste , onda kako.Trazio sam Recycle Bin u meniju, ali ne mogu da ga pronadjem. Inace instalirao sam zadnju verziju TH -5.
Formatiranje je zadnja opcija i da sam do sada prilkom svakog problema na koji sam nailazio radio formatiranje bilo bi to mnogo puta.
Ja i dalje vjerujem da je ovo samo bug u Windowsu, jer ne moze da prepozna tu vrstu fajla- neku kurvin hakerski sin je iz dosade napravio ovaj fajl da zagorca zivot ljudima.
Citajuci postove sa Gugla , vidim da se ovakav problem moze rijesiti pomocu DOS-a, ali ja sam za DOS nazalost tanak.
@zonic,
Imam na 98 instaliran winrar, ali te molim da mi malo detaljnije objasnis kako da kroz njega iz 98-ce vidim Recycle Bin.
[ zonic @ 05.04.2009. 17:56 ] @
Pa najprostije kao kad koristis windows explorer evo primera kako kroz winrar u windowsu 7 vidim windows vistu na drugoj particiji tj. njen Recycle Bin , mada ne garantujem da ces uspeti . Nezgodno je sto je bas u Recycle Bin da je u nekom drugom zasticenom folderu bilo bi lakse a ovako ? Pogledaj datume i vreme kad je formiran folder kad siizbrisao te fajlove sa HDD pa mozda izbrises taj folder iz Recycle Bin ovde malo vise srece nego pameti .Evo ja sam namerno napravio experiment i uspelo mi je sa jednim fajlom koji sam u visti strpao u Recycle Bin a iz windowsa 7 kroz winrar sam izbrisao folder u Recycle Bin Viste kad sam se vrato u vistu nije ga vise bilo u korpi pa sa srecom nadam se da sam bio jasan.

[Ovu poruku je menjao zonic dana 05.04.2009. u 19:20 GMT+1]
[ Nemanja Živanović @ 05.04.2009. 19:36 ] @
Probaj ovako:

Start → Run → ukucaj cmd → pa u Command Prompt-u ukucaj rd /s c:\RECYCLED (bas tako), pritisni Enter. Na sledece pitanje potvrdi brisnaje sa Y i pritisni Enter. Izadji iz Command Prompt-a, tako sto ces ukucati exit i restartuj racunar.

[Ovu poruku je menjao Nemanja Živanović dana 05.04.2009. u 21:10 GMT+1]
[ zonic @ 05.04.2009. 20:01 ] @
Da stari dobri DOS uvek resava probleme .
[ palamar @ 05.04.2009. 20:36 ] @
ako nece ovako kako je nemanja rekao, pokreni dos sa startup diska za win98 ili preko hirena udji u dos i odatle bi morao da ga obrise.
[ moro @ 05.04.2009. 20:45 ] @

Nemanja hvala na savjetu.
U medjuvremenu Guglajuci nasao sam Recycle Bin Fix Tool- za Vistu- probao sa njim i situacija je sada mnogo bolja.
Pri novom restartu XP-a ikona RB-a pokazuje da nije prazna, ali dovoljno je da kreiram novi prazan fajl, izbrisem ga iz RB-a i ikona postaje normalna- ispraznjena.
Inace zonicu koristeci tvo savjet iz 98 i WINRAR-a za RB od XP-a imam slijedece:

Name Size Type Modified
Desktop.INI 65 Configuration 4/4/09

INFO2 3.220 File 4/5/09

Nijesam se usudio da obrisem bilo sta, a klikom na INFO2 dobijam samo nekoliko poslednjih fajlova koje sam brisao.
Mislim da je ovo normalno, ili ......?
Ako ne bude 100% poboljsanja , ostaje da uradim ovo sto je Nemanja napisao, naravno ako bude trebalo.
[ moro @ 05.04.2009. 21:22 ] @
Probao sam i ovo iz DOS-a, ali nazalost i dalje ista prica.Poslije restarta ikona RB-a je ponovo pokazivala da nije prazna.
Pri kliku da "Empty RB"
dobijam upit da li zelim da obrisem Windos, a kada to potvrdim.... stara prica- ne moze sa prondje specificirani fajl.
Ako ne uspijemo da ovo rijesimo, mozda bi moguca solucija bila i potpuno uklanjanje RB-a sa Desktopa.
Ovo je zaista za Riplija.
[ zdr @ 05.04.2009. 21:40 ] @
Koliko si vremena potrosio za svo ovo cimanje, mogao si dva puta da formatiras HDD. Zar ne?

[ Nemanja Živanović @ 05.04.2009. 21:43 ] @
Ako ti ne radi ono sto sam ti napisao probaj ponovo ono sto sam ti rekao samo ukucaj ovo: rd /s c:\RECYCLER.

Ako ova komanda nije uspela da odradi posao, idemo dalje...Probaj da udjes u Safe Mode, uloguj se pod svoj korisnicki nalog, a ne Administratorski i probaj da u njemu ispraznis RB. Ako ne, probaj da pristupis folderu Recycler koji se nalazi na C (prvo moras da odes u Control Panel → Folder Options → View → stikliraj Show hidden files and folders i odstikliraj Hide protected operating system files i potvrdi sa OK) i nadji sadrzaj koji ti pravi problem i obrisi ga rucno.

Ako ni ovo ne uspe, imamo jos jedno moguce resenje

Kakvo je sada stanje?

[Ovu poruku je menjao Nemanja Živanović dana 05.04.2009. u 22:56 GMT+1]
[ zonic @ 05.04.2009. 21:53 ] @
Desktop.INI ne brisi vec samo folder ( obelezen vremenom kada si izbrisao fajlove ) u koji i onako ne mozes da da udjes , eto ja sam i sam izvrsio gore navedeni experiment i nista se nije desilo osim sto je sad korpa prazna .Ako mozes iz DOS-a uradi tako .
[ moro @ 05.04.2009. 22:13 ] @

Preko WINRAR-a iz XP-a pronasao sam ovaj fajl koji pravi ove probleme a nalazi se u Recycle Bin-u particije D:\ ( nije aktivni OS ).
Naziv mu je DDO od 12/16/2008.
Pokusao sam da ga obrisem, ali nece...ponavlja se poznata prica...
Inace kada kliknem na njega otvaraju se dva subfoldera kojih se dobro sjecam od vremena kada sam pokusavao da obrisem ovaj fajl iz particije D:\
Kada bih uspio da taj fajl obrisem , onda bi problem bio vjerovatno rijesen.
U prilogu mozete da vidite kako to izgleda.
[ Nemanja Živanović @ 05.04.2009. 22:21 ] @
Probaj onda da ukucas ovu komandu u Command Prompt:

rd /s /q D:\Recycled

Restartuj racunar, pa javi kakvo je stanje.

[Ovu poruku je menjao Nemanja Živanović dana 05.04.2009. u 23:47 GMT+1]
[ zonic @ 05.04.2009. 22:27 ] @
Aj brate uradi to sto ti kaze Nemanja ako se plasis evo procitaj :
http://www.ss64.com/nt/rd.html
[ Nemanja Živanović @ 05.04.2009. 22:35 ] @
Slobodno, to je komanda za brisanje zadatog foldera i njegovog sadrzaja i cesto se koristi (a i koristio sam je par puta kada sam naisao na problem slican tvom).
[ moro @ 05.04.2009. 23:07 ] @

Ma ne plasim se , uradicu kako je Nemanja rekao.
U medjuvremenu pokusavao sam da DDO fajl obrisem preko 98-ce, ali opet javlja da system cannot find the file spcified.
Javicu ima li kakva promjena.
[ moro @ 05.04.2009. 23:23 ] @

Pokusao sam i sa ovom komandom.
Izbacio je gomilu pojedinacnih fajlova, pored svakog od njih je pisalo "The system cannot find the file specified"
Nije mi trazio tj dao opciju da ih izbrisem, vec se cmd vratio na startnu poziciju, cekajuci da mu dam novu komandu.
[ zonic @ 05.04.2009. 23:27 ] @
Onda ono sto je trebalo da uradis pre 2 dana format i nova instalacija predhodno formatiraj sve sto imas od particija cak i USB memoriju da ne navuces to opet .
[ Nemanja Živanović @ 05.04.2009. 23:35 ] @
Otvori Comand Prompt i kucaj:

D: Enter
cd Recycled Enter
attrib -r -s -h info2 Enter
del INFO2 Enter

Ovom komandom bi trebao da obrises fajl INFO2 koji je ostecen. Po potrebi windows ce sam kreirati novi info2 fajl. Javi da li je uspelo.

[Ovu poruku je menjao Nemanja Živanović dana 06.04.2009. u 00:49 GMT+1]
[ moro @ 06.04.2009. 00:05 ] @

U medjuvremenu sam prije nego sto sam procitao ovaj zadnji post, u particiji D:\ pronasao hidden Recycle Bin i u njemu fajl DDO.
CUT>PASTE u particiju D:\ i sada je Recycle Bin slobodan i radi normalno.
Sada ostaje problem kako ovaj DDO fajl obrisati sa particije D:\.
Razmisljam o resenju da ga obrisem iz OS 98 , ali da prethodno iskljucim opciju da ga salje u Recycle Bin.
Sumnjam da bi ovo uspjelo, jer kako sam vec u prvom postu javio, ovaj DDO fajl mogu slobodno da setam unutar particije D:\ , ali da ga odatle posaljem na neki drugi drajv ne.
Kolaricu-Panicu....opet smo na pocetku, ali nadam se da cemo mu ipak doci glave.
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 00:13 ] @
Da bi trajno izbrisao taj fajl preuzmi program Avenger, raspakuj ga, pokreni (na pitanje odgovori sa OK) i u polje Input script here ukucaj ovo crveno:

Files to delete:
D:\DD0

Pritisni Execute i potvrdi sa Yes. Racunar ce se restartovati. Posle restartovanja dobices izvestaj u .txt obliku koji nam iskopiraj ovde.
[ zonic @ 06.04.2009. 00:19 ] @
Samo ja jos da pitam , kazes DDO fajl jel to sad fajl ili folder.
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 00:22 ] @
Po slici bi rekao da je u pitanju fajl bez ekstenzije. Koliko vidim zove se DD0, a ne DDO? Imam osecaj ko da se igramo gluvih telefona
[ waikiki @ 06.04.2009. 00:30 ] @
Instaliraj Linux Ubuntu (Mint ili drugi) na posebnoj particiji, pa iz njega pristupi win particijama i obrisi to sto hoces.
Ja sam imao nesto slicno.. nisam mogao nikako da izbrisem sa desktopa neki fajl.. iz Linuxa sam ga ladno pocistio..
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 00:37 ] @
Ovaj Avenger bi morao da obrise sve sto mu se zada, osim fajlova koji se nalaze na white listi. Ima poteskoca sa nekim drugim stvarima (kao sto je registry, servisi, drajveri, ali sa fajlovima i folderima, ne bi smelo da ima problema).
[ moro @ 06.04.2009. 00:53 ] @

Evo log-a:
Logfile of The Avenger Version 2.0, (c) by Swandog46
http://swandog46.geekstogo.com

Platform: Windows XP

Script file opened successfully.
Script file read successfully.

Backups directory opened successfully at C:\Avenger

Beginning to process script file:

Rootkit scan active.
No rootkits found!

Error: "D:\DD0" is a folder, not a file!
Deletion of file "D:\DD0" failed!
Status: 0xc00000ba (STATUS_FILE_IS_A_DIRECTORY)
--> use "Folders to delete:" instead of "Files to delete:" to delete a

directory

Completed script processing.

Finished! Terminate.

Jedva mogu da se konektujem na sajt, izgleda da je server preopterecen.
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 00:56 ] @
Ok, nije fajl, nego folder. Otvori ponovo Avenger i u polje Input script here ukucaj ovo crveno:

Folders to delete:
D:\DD0

Pritisni Execute i potvrdi sa Yes. Racunar ce se restartovati. Posle restartovanja dobices izvestaj u .txt obliku koji nam iskopiraj ovde.
[ zonic @ 06.04.2009. 01:02 ] @
Aj da vidimo i to cudo ajde moro daj izvestaj .
[ moro @ 06.04.2009. 01:12 ] @
Vec sam to uradi, ali evo rezultat:

Rootkit scan active.
No rootkits found!

Error: "D:\DD0" is a folder, not a file!
Deletion of file "D:\DD0" failed!
Status: 0xc00000ba (STATUS_FILE_IS_A_DIRECTORY)
--> use "Folders to delete:" instead of "Files to delete:" to delete a directory

Finished! Terminate.

//////////////////////////////////////////
Avenger Pre-Processor log

Platform: Windows XP (build 2600, Service Pack 3)
Mon Apr 06 01:55:41 2009

01:55:41: Error: Invalid script. A valid script must begin with a command directive.
Aborting execution!

Avenger Pre-Processor log

Platform: Windows XP (build 2600, Service Pack 3)
Mon Apr 06 01:57:25 2009

01:57:25: Error: Invalid script. A valid script must begin with a command directive.
Aborting execution!

Rootkit scan active.
No rootkits found!

Folder "D:\DD0" deleted successfully.

Finished! Terminate.
Medjutim nije bas ovako kako javlja.Provjerom u D:\ pronasao sam novi folder "Avenger" i u njemu DD0- znaci nije ga obrisao.
Umorio sam se pa ako ste raspolozeni, nastavicemo sutra.
Hvala vam na pomoci.
Pozdrav,
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 08:02 ] @
To je Avenger napravio backup i izvestaj na D. Obelezi folder Avenger i Avenger.txt pritisni Shift+Delete i odgovori sa Yes. I fajl i folder ce biti direktno izbrisani iz racunara, bez odlaska u RB.
[ moro @ 06.04.2009. 13:29 ] @

Uradio sam kako si napisao, ali nije obrisao folder Avenger ni njegov sadrzaj.
Probacu iz 98-ce , da vidim hocu li ga iza nje obrisati i javljam rezultat.
[ moro @ 06.04.2009. 14:04 ] @
Ni iz 98-ce sa RB Properties podesenim za direktno brisanje i komandom Shift+Del , nijesam uspio da obrisem Avenger folder i njegov sadrzaj-DD0 folder.
Nijesam pametan sto dalje mogu da pokusam.
Bojim se da ovaj folder ne bi dopustio ni brisanje , odnosno formatiranje particije D:\.
Da pojasnim , koristim Acronis TI, a imam i external HD , gdje bih mogao polako da prebacim sadrzaj D:\ , ali ne da uradim Ghost ( onda bih kopirao i ovaj usr...ni folder), pa da onda uradim formatiranje particije D:\.
Medjutim dosada to nijesam radio i da li bi uspjelo ko zna.
Javi ako imas kakav savjet.
[ valjan @ 06.04.2009. 14:15 ] @
Ja sam na nekoliko racunara u firmi imao foldere koji nisu mogli biti obrisani (cak ni sa Unlockerom i slicnim alatima) jer je Windows prijavljivao da su osteceni ili da ne moze da im pristupi iz nekog drugog razloga, i ono sto je pomoglo je CHKDSK /r, ali ne iz Windowsa ili iz Windowsove Recovery Console, nego sa BartPE diska. Nakon sto je on popravio indexe, security descriptore, atribute i ko zna sta jos na fajlovima i folderima, brisanje je bilo gotovo u nanosekundi. Pa ako jos uvek imas zivaca, javi pa da ti napisem instrukcije kako napraviti BartPE disk (ako vec nemas neki pri ruci) pa da probamo.
[ moro @ 06.04.2009. 15:20 ] @
Nemam BartPe Disk, daj instrukcije pa da probamo.U medjuvremenu sam zvao i jedan Sevis, ali oni kao Servis odmah hoce da nose racunar kod njih, a meni se to ne radi.
Stvarno bio bih presrecan da to uradim bez nekih velikih cimanja i komplikacija.
[ zonic @ 06.04.2009. 15:35 ] @
3 dan ne znam sta te toliko zadrzava da formatiras tu particiju .
[ moro @ 06.04.2009. 15:55 ] @
zonic , imam nekoliko razloga za to.
Kao prvo mislio sam da je moguce pronaci efikasno rjesenje da se ovaj problem rijesi bez velikih i komplikovanih zahvata.
Za formatiranje te particije ( ponavljam koristim Acronis TI ) predpostavljam da je potrebno prethodno iskopirati ceo sadrzaj Particije D:\ ( oko 15 GB ) na neki externi HD , ali ne Ghost, jer bih sa njim pokupio i problemaricni folder.
Zatim obrisati tu particiju, sto se bojim da taj prokleti folder nece dozvoliti.
Onda formatirati particiju D:\ i na kraju vratiti sa externog HD-a nazad ono sto je bilo kopirano na njega.
Ja do sada ovo nijesam nikad radio, pa ne znam da li bih uspio- mozda uz pomoc nekog od vas koji to znaju daleko bolje od mene.
Ako to moze pomoci, ja sam spreman i na to resenje- daleko bolje nego da mi se racunar povlaci po servisima.
P.S.Moj fajl sistem je FAT 32 x 86
[ zonic @ 06.04.2009. 16:14 ] @
Nije mi vise jasno sta petljas i sto moras sve da iskopiras pa sacuvaj samo no sto ti je vazno ali evo mozda ti malo ovo pomogne http://www.elitesecurity.org/t356413-Acronis-TI-ili-Paragon
[ moro @ 06.04.2009. 16:59 ] @

Vidim da si ti prije mene izgubio zivce.Prijatelju nemoj de te moje neznanje nervira, da sam neki sajber guru, ne bih se obracao na forumu za pomoc, vec bih to odradio sam.
Zato ovi forumi i postoje da jedan drugom pomognemo ako je neko u skripcu.
Ponavljam , ja nijesam neki strucnjak, ne pisem programe , ne opravljam hardvere i sl- samo obican korisnik.
Malo me je uvrijedila tvoja konstatacija " sta to petljam "- ne petljam nista samo se obracam za pomoc i koristan savjet ljudima dobre volje i to je to.
[ zonic @ 06.04.2009. 17:35 ] @
Izvini i ne nerviram se ali oduzilo se , dobro je sto imas strpljenja mora da ima nacina .
[ moro @ 06.04.2009. 20:11 ] @
Citat:
valjan: Ja sam na nekoliko racunara u firmi imao foldere koji nisu mogli biti obrisani (cak ni sa Unlockerom i slicnim alatima) jer je Windows prijavljivao da su osteceni ili da ne moze da im pristupi iz nekog drugog razloga, i ono sto je pomoglo je CHKDSK /r, ali ne iz Windowsa ili iz Windowsove Recovery Console, nego sa BartPE diska. Nakon sto je on popravio indexe, security descriptore, atribute i ko zna sta jos na fajlovima i folderima, brisanje je bilo gotovo u nanosekundi. Pa ako jos uvek imas zivaca, javi pa da ti napisem instrukcije kako napraviti BartPE disk (ako vec nemas neki pri ruci) pa da probamo.

Ocekujem tvoje instrukcije i to sam ti vec potvrdio u ranijem postu.
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 20:22 ] @
Ja i dalje mislim daje problem u ovom fajlu: INFO2. Kao sto sam napisao ovde: http://www.elitesecurity.org/t360174-1#2246259

U tom fajlu se cuvaju putanje brisanja, pa ako dodje do ostecenja tog fajla, javlja se problem koji se javio kod tebe. Jedno resenje je brisanje tog fajla (Windows bi trebao da kreira po potrebi taj fajl), a drugo resenje je ovo koje ce ti napisati kolega valjan. Predlazem ti da sacekas njegovo resenje.

Pozdrav i srecno!
[ valjan @ 06.04.2009. 22:20 ] @
Izvinjavam se zbog kasnjenja, ponedeljkom je uvek haos na poslu (promenio sam ih vec nekoliko, ali uvek je tako).

Evo uputstva:

sa sajta http://nu2.nu/pebuilder/ skini instalaciju za PEBuilder (http://nu2.nu/download.php?sFile=pebuilder3110a.exe), a tu imas i kratko uputstvo, koje cu ja pokusati jos vise da skratim. Instaliras program (klasicna "next>next>next>finish" metoda) i pokrenes ga. Pripremi instalacioni CD za windows i ubaci ga u CD/DVD uredjaj na tvom racunaru.

U polje source unesi slovo pod kojim ti je prijavljen CD/DVD uredjaj u koji si malo pre stavio instalacioni CD za Windows. Ako ne znas koje je slovo u pitanju, klikni na meni Source pa na Search, i on ce sam pronaci sta mu treba. Ostala polja ne diras, a u donjem delu pod nazivom "Media Output" odaberi opciju "Burn to CD/DVD", u padajucem meniju "Burn using" treba da bude odabrano "StarBurn", i u kucici Device odaberi svoj rezac.

Ukoliko zelis mozes klikom na dugme dodati razne pluginove (najcesce su to AV programi), ali nam to trenutno nije bitno - mozes eventualno da proveris da li je vec dodat A43 File Manager, pa klikni na dugme Build. Potvrdi sa "Yes" i "I Agree" kada te bude pitao, i sacekaj da se nareze disk. Restartuj racunar i pusti da se bootuje sa tog novog CD-a. "Go" dugme u donjem levom cosku ima slicnu funkciju kao "Start" dugme u Windowsu, i tu ces pronaci sve sto ti treba.

Kada se BartPE pokrene (ako te pita za mreznu konekciju reci mu Ne, jer ti nije potrebna za ovu operaciju), imas dve varijante koje mozes da pokusas:
Prva je da odmah pokrenes A43 File Manager (nesto poput Windows Explorera - nalazi se pod Go > Programs), pa da iz njega probas da obrises to sto ti zadaje glavobolju.
Druga je da pokrenes scandisk (nalazi se u System meniju, podmeni Storage, opcija Check Disk), uneses slovo diska koji zelis da skeniras, i potvrdis sa "yes" sve sto te pita. Nakon skeniranja probaj prvu varijantu, ili restartuj racunar pa pokusaj iz Windowsa da obrises.

Ako negde zapne, slobodno pitaj.

[Ovu poruku je menjao valjan dana 07.04.2009. u 11:21 GMT+1]
[ moro @ 07.04.2009. 12:46 ] @

Jedinu opciju koji mi je Build prihvatio bila je da ubacim moj instalacioni slipstrimovani XP CD.
To sam uradio i sada vise nemam instalacioni XP CD jer ga je Bart overrajtovao.Da sam znao mogao sam da napravim kopiju CD-a, ali sada je kasno.
Pitao me je da li da kreira folder u C:\ , ,odobrio sam i sada je tamo u C:\ folder od oko 350 MB. ne znam da li je potreban ili mogu da ga obrisem.(malo sam knap sa free space na particiji C:\)
Pri dizanju sa novoformiranog diska, negdje na kraju, poslije BartPe splash screena, javio je "Not enough virtual memory...." i rebutovao se.
Probao sam nekoliko puta, ali sve se ponavljalo isto.
Butovao sam se na kraju iz XP i pojavila se ikonica GO
Pokusao sam iz M43 da obrisem sporni folder , nije uspjelo.
Uradio sam Check/k za D:\ nije nista prijavio posto je odradio poslije ributa provjeru.
Pokusao sam sad iz Windowsa XP da obrisem problematicni folder, ali nije uspjelo-ponovila se star prica.
Molim te odgovori mi i preporuci sta dalje da se radi.
Izvini sto ti dosadjujem, ali nadam se da mi neces zamjeriti.
Pozdrav,
[ zonic @ 07.04.2009. 13:18 ] @
Samo na kratko da se umesam pratim razvoj dogadjaja u zelji da ti pomognem kao i ostali , nisam mogao da procitam o kojoj je konfiguraciji rec ?
[ valjan @ 07.04.2009. 14:04 ] @
Taj novi folder je ISO image ovog BartPE diska i mozes da ga obrises, a ne znam kako ti je mogao pregaziti instalacioni CD, jedino ako ga nisi drzao na RW mediju.
I ne razumem kako si to bootovao BartPE iz XP-a? A ta greska sa virtuelnom memorijom se javlja kada narezes BartPE disk najvecom brzinom - pokusaj da ponovo narezes BartPE ali manjom brzinom, i onda bi sve trebalo da funkcionise kako treba.
[ moro @ 08.04.2009. 00:48 ] @
Tacno CD je RW.
Butovao sam se iz foldera koji kazes da mogu da ga obrisem- tamo postoji i opcija za cini mi se nu2nu.. kao i za M43, onda se u lijevom donjem uglu Desktopa pojavi GO.
Digao sam ruke i uradio fomatiranje drajva D:\ -prethodno skoro sve kopirao ne externi HD, pa zatim vratio na D:\.
Ponesto se zagubilo, ali nista srecom mnogo vazno.Glavno je da sam se rijesio ove gamadi, ali kostalo me je vremena i dosta truda.
Molim te javi mi mogu li ovaj BartPE CD koji imam kopirati manjom brzinom na prazan CD (RW), da bi bar tako bar malo umanjio stetu koju sam napravio.
[ valjan @ 08.04.2009. 09:50 ] @
Znaci nisi se bootovao na pravi nacin, tako da nisi ni mogao da odradis to sto je trebalo. Ne znam sto ne bi mogao da ga kopiras?
[ moro @ 09.04.2009. 14:30 ] @
Vjerovatno, negdje sam pogrijesio, ali ne znam gdje.
Molim te ako ti nije tesko, pojasni mi malo kako mogu da kopiram ovaj BartPE CD koji se pri kraju rebutuje sa naznakom :"not enogh virtual memory........
Neznam ima li nacina da njegov sadrzaj vratim na Destop XP-a, a onda da ga narezem manjom brzinom, ili da narezem folder kreiran u C:\pebuilder3110a ( oko 350 MB), ali ne cini mi se da je u ISO, tj butabilan sa CD-a.

[Ovu poruku je menjao moro dana 09.04.2009. u 15:41 GMT+1]
[ moro @ 09.04.2009. 20:42 ] @

Pokusao sam da kopram BartPE CD brzinom 4x600, a zatim da ga narezem na prazan CD.
Butovao se sa novo narezanog CD-a, ali ponovilo se isto "Not enough virtual memory.....
Probao sam na jos jedan nacin- da kopiram sadrzaj CD-a koji sam uradio bartpebuilder-om na moj Desktop, pa onda da taj folder prebacim u ISO format.
Narezao sam prazan CD sa ovim ISO fajlom, ali vise nije htio da se butuje sa CD-a, vec se samo otvarao iz Windowsa.
Izgleda da je jedini nacin da od prijatelja pozajmim njegov XP -SP3, kopiram ga na obican CD i onda sa buiderom pokusam da narezem novi CD.
Koliko se sjecam kada sam prvi put narezivao BartPE CD nijesam nigdje primijetio opciju za podesavanje brzine.Objasni mi kako se podesava brzina rezanja.
Ako imas kakav savjet da mi das molio bih te, potrebno je da uradim korektan butabilan BartPE CD, jer moze zatrebati.
[ valjan @ 11.04.2009. 09:49 ] @
Ponovo se izvinjavam zbog kasnjenja sa odgovorom - not enough virtual memory se najcesce javlja kod BartPE kada CD/DVD citac ne moze pravilno da procita zapis sa diska - ili zato sto je disk izgreban, ili zato sto je socivo na laseru zaprljano, ili zato sto je disk narezan prevelikom brzinom pa je zapis necitak. Nisam davno koristio RW-ove, ali koliko se secam uvek im je maksimalna brzina rezanja bila manja nego klasicnim jednokratnim diskovima, i ne znam da li je to joc uvek tako. Posto si ga ti sprzio na RW, a moguce da je koriscena maksimalna brzina upisa, verovatno je tu problem.

Posto sam ja tek sad primetio da u BartPE builderu stvarno nema opcije za regulisanje brzine narezivanja, onda je mozda najbolje da u odeljku "Media Output" odaberes opciju "Create ISO Image (enter filename)", pa da snimis pravi ISO image negde na hard disk, i onda njega iz Nero-a ili nekog slicnog programa narezes manjom brzinom na CD (obrati paznju da ne bude izgreban).

Inace, samim kopiranjem foldera tesko da ces napraviti bootabilni disk. Zato je najbolje da pustis buildera da napravi bootabilni ISO za tebe, a na tebi je samo da odaberes da li ces da ti ga on automatski i nareze, ili da ga sacuva negde na HDD-u pa ces ga ti posle sam rezati.
[ moro @ 11.04.2009. 16:43 ] @
Zahvaljujem ti na odgovoru.
Konacno sam uspio da napravaim BartPE butabilni CD, a radio sam upravo onako kako si i ti sada savjetovao.
Pebuilder nije htio da mi uradi ISO folder kada je source bio XP SP3 instalacioni CD- prijavljivao je nekih 130 gresaka i trazio da ih prethodno otklonim.
Onda sam negdje procitao da se ovaj CD moze uraditi i pomocu XP SP2, pokusao sam sa moga starog XP SP2 CD-a- nije prijavio nijednu gresku, uradio je ISO fajl, narezao sam pomocu Nero butabilni CD i komp se butovao sa BartPE kako treba.
Neznam zasto je sa XP SP3 prijavljivao toliko gresaka ( oko 130 ), koji je za to bio razlog, pojma nemam.
[ Catch 22 @ 11.04.2009. 17:11 ] @
Citat:
moro: ...Neznam zasto je sa XP SP3 prijavljivao toliko gresaka ( oko 130 ), koji je za to bio razlog, pojma nemam.

Verovatno je neko već "budžio" taj XP SP3 pre postavljanja na torrent odakle si ga skinuo.
Da je bio originalni XP SP3 sigurno ne bi prijavljivao greške...

Ja bih da sam na tvom mestu taj XP SP3 disk koristio kao podmetač za pivo (što dalje od kompjutera, da se slučajno ne prospe po tastaturi...)
;)

[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 11.04.2009. u 20:59 GMT+1]
[ moro @ 11.04.2009. 19:54 ] @
Vjerovatno.
Ali rijesio sam problem.Slipstrimovao sam moj originalni XP SP2 , napravio XP SP3 i sada pebuilder nije nasao nijednu gresku.Uradio mi je ISO fajl, Nero je obavio svoj dio posla i sada BartPE butabilni CD radi kao dobar satic.
Kako se kaze- svaka se greska placa.Kada sam pravio BartPE prvi put koristeci moj originalni XP SP3 (RW), nijesam obratio paznju da skinem kvacicu "Overwright CD" i eto belaja, ali sve se moze popraviti- samo treba strpljenja , upornosti i sve dodje na svoje mjesto.