[ nmcyber @ 04.04.2009. 13:20 ] @
Jel zna neko gde mogu da nadjem literaturu za izradu maturskog na temu "Zastita od nesimetricnog opterecenja generatora". Unapred hvala.
[ Rumpletstilskin @ 04.04.2009. 14:04 ] @
Obzirom da se za zastitu sinhronih generatora od nesimetricnog opterecenja korisi prekostrujna zastita sa inverznom karakteristikom, a to je prilicno straightforward prica koja tesko moze da se rasiri na preko 2 strane, sto ne razmislis o promeni teme za maturski u recimo "zastita sinhonih generatora"?
[ nmcyber @ 04.04.2009. 14:20 ] @
Nemam mogucnost da promenim temu zato i trazim pomoc na forumu.Inace za druge predmete su teme jos teze recimo iz OAU treba da se projektuje neke seme i sl.Sve prethodne generacije su lepo dobile maturske i prepisale....a mi sad treba da radimo...:-(
[ _str_ @ 04.04.2009. 21:10 ] @
Sta ima lose u tome sto ces nesto nauciti, ako te ne zanima to sto ucis nemoj menjati pitanje vec zanimanje...
[ nmcyber @ 04.04.2009. 21:36 ] @
Citat:
_str_: Sta ima lose u tome sto ces nesto nauciti, ako te ne zanima to sto ucis nemoj menjati pitanje vec zanimanje...

Sto onda idem u skolu kada sve moram sam da ucim . Kada sam upisivao skolu rekli su da cu u njoj nesto nauciti,a ne da cu maturski traziti po netu i "snalaziti se"

Da definitivno cu promeniti zanimanje,ako vec moram sam da ucim ucicu nesto zanimljivije
[ Rumpletstilskin @ 05.04.2009. 05:58 ] @
Evo ti sve sto ja imam na srpskom o zastiti generatora od nesimetricnog opterecenja.
[ nmcyber @ 05.04.2009. 11:41 ] @
Odlicno svaki tekst u vezi teme mi je dobrodosao,ali Rumpletstilskin ima pravo ovo je tema koja se moze max rasiriti na 2-3 papria :-(
[ Horvat I @ 05.04.2009. 16:14 ] @
Moze brale razvuci na 20 listi Dovoljno da udari po vekt.diagramima pretpostavljenih kombinacija.Al zato treba biti potkovan
[ nmcyber @ 05.04.2009. 16:29 ] @
Izvucu ja to i na 25 stranica samo da nabavim dovoljno materijala za tako nesto.Mada kontam da se napravim "lud" i da prvo napisem par stranica uopsteno o zastiti generatora pa da se tek onda bacim na asimetricnu zastitu koje je tema...Ma iskoristicu cu jedinu stvar koju sam naucio u ovoj skoli,a to je da se "snalazim"
[ Horvat I @ 06.04.2009. 16:11 ] @
E to to!
Mozes ici cak do elektromehanickog debalansa i pojave mehanickih vibracija u zavisnosti od broja obrt. i polova.
I to je deo razloga elasticnog vesanja i kvacenja generatora.
Dodas teoretiziranje o uticaju na neopterecene faze.
Isto to ali sa neopterecenom 1 fazom .
Kombinacija kolko voles
[ ptak 13. @ 10.04.2009. 17:07 ] @
Jedan vid da nadjes literaturu za tvoj rad jeste da vidis kod ovih sto prodaju matursk, seminarske i sl. da li imaju nesto slicno tome pa da napises na osnovu toga ! ! !