[ lahaine @ 05.04.2009. 00:30 ] @
Pozdrav svima . Imam mali problemcic koji je teško opisati. Ovako. Dobijam nedeljni izveštaj o prodaji u ovakvoj formi : Sheet 1 - PROMET Kolona A -Šifra Klijenta Kolona B -Iznos transakcije Kolona C - Datum i vreme transakcije I tako nekih 5000 redova od nedelju dana prometa robe. Sheet 2 - NEDELJA U drugom sheetu sam sam napravio tabelu gde sam poredjao u Coloni A - IME KUPCA, Coloni B - ŠIFRU KUPCA, Coloni CD - Ponedeljak (kolona C je EUR,kolona D je količina transakcija) tako je EF utorak, GH sreda i tako dalje do nedelje. U polju C2 u sheetu NEDELJA napravio sam formulu za računanje ukupnog zbira transakcija prvog klijenta =SUMIF(Promet!$A$2:A9000,B3,Promet!$B$2:B9000) ----- B3 je šifra kupca . U polju D3 u sheetu nedelja napravio sam formulu za računanje kolićine transakcija za prvog klijenta =COUNTIF(Promet!$A$2:$A$9000,B3) E sad poenta je u ovome : Ova formula računa za celu nedelju potrošnju, a nalazi se na polju CD koje bi trebalo da je samo ponedeljak (po datumu bi se gledalo iz Sheeta Promet) Kako bi bila formula za računanje dnevnog prometa robe a ne cele nedelje odjednom ? Hvala unapred. Zakačio sam primer gore navedenog. File je u Excel 2007 |