[ WhiteAngelBoy75 @ 05.04.2009. 05:23 ] @
1. Pitanje: Kada spojim Binding Source preko carobnjaka, baze i forme, carobnjak me pita da li hocu da mi kopira bazu u direktorijum gde moj program. Da li vam se desavalo kada se odlucite za tu opciju da se ponekad podaci ne upisu u bazu ??? 2. Pitanje: Radi optimizacije podataka u bazi, nema potrebe da pravim dve kolone, npr. daljina 45 u km i miljama. Bolje je napraviti samo jednu kontrolu za km, a drugi podatak da se izracuna na osnovu km. Tako na formi bi samo npr. txtDaljinaKm bila dostupna a pored nje lblDaljinaMi bi automatski prikazivala milje. E sad ja bih napravio klasu sa podatkom daljinaKm i daljinaMi read-only proracunata. Ali kako da promenjive iz klase povezem sa Bindingovanim txtBox-ovima ??? npr. txtDaljinaKm.Text = Class1.daljinaKm lblDaljinaMi.Text = Class1.daljinaMi Pitanje. U kom txtBox dogadjaju ovo povezati da stalno imam prikaz lblDaljina kad god se promeni record set sa navigatorom ??? Ili postoji li neki nacin da Binding umesto txtBox-a direktno povezem sa promenjivinjima iz klase ??? pa onda promenjive povezati sa txtBox- ovima ??? Koliko je to pametno i kako se to radi ??? 3. Pitanje: E ovo je najteze pitanje Binding-a pa vas molim ima li iko da je ovo nekad uradio u vb. net-u. Ima li neko kompletan kod ??? Kako ubaciti sliku u bazu preko Picturebox, kad na navigatoru pritisnem new i kako prikazati slike iz baze preko Bindind Source-a zajedno sa ostalim podacima na jednoj formi ??? Unapred hvala !!! |