[ djamsi @ 06.04.2009. 08:57 ] @
Ovako Instalirao sam apache_2.2.11-win32-x86-openssl-0.9.8i.msi,, php-5.2.9-1-win32-installer.msi i mysql-5.1.32-win32.msi na local-ni HDD. Sve je proslo OK, Podesio sam wwwroot direktorium postavio ext direktorium zatim iskopirao fajlove sa ext direktorium u system32 iskopirao php.ini u windows direktorium podresio httpd za prepoznavlanje .php extenzije u my computer / properties / advanced / environment Variables - Path postavio PHP lokaciju i na kraj kreirao info.php

Sad kad startujem http://localhost/info.php otvara mi screen sa konfiguracije apacija i php ali ne loaduje mi .dll fajlove sa ext direktorijum dali neko je imao nekte takve zaebancije i kako ih je resio.

Hvala na pomoci
[ djamsi @ 06.04.2009. 10:34 ] @
Resio sam problem!

evo malo pomoci oko nekih drugi ko dodzu na tu zajebanciju:

1. Stopirajte Apache server
2. zatim sa vas instalirani PHP iskopirajte ext direktorijum u c:\PHP5
3. Startujte Apache server
4. Otvorite browser i pozovite vas info.php

info.php treba da izgleda ovako:
Code:
<?php phpinfo(); ?>
[ Nemanja Avramović @ 06.04.2009. 11:11 ] @
Ajde molim te pogledaj u php.ini šta ti piše za extension_dir?
Zanima me jer bi to trebalo da pokazuje na putanju ext foldera.
[ Mystery @ 06.04.2009. 19:13 ] @
Po defaultu ext dir bi trebalo da bude tamo gde je instaliran php
[ djamsi @ 07.04.2009. 08:20 ] @
ne znam ni sta je ni kako je! Znam da mi nije prvi put da instaliram Apache + PHP + MySQL i ovo do sad nikad mi se nije desilo dali je neki bag ja to ne znam. Prvi put kad sam pokrenuo info.php nisam ga puno razgledao kako i sta ali kad sam video da nemam GD2 i MySQL poceo sam polako da scrolldown stranicu tako da sam primetio da u ovaj deo extension_dir C:\PHP5\ext. Ceo server uvjek ga instalirm na drugu particiju tako da ostale konfiguracije pocinjele su sa naziv druge particije. Kako je i sta je ne znam samo sad znam da radi i da nemam problema. A kako nasi kazu dok radi ne diraj! :).

P.S. Za extension_dir stoi mi u sam php.ini ovako D:\Program Files\PHP\ext ali i pored ovoga u info.php dalje je bilo C:\PHP5\ext.
[ AMD guy @ 07.04.2009. 17:18 ] @
Ja sam instalirao Wamp server i nisam imao problema.