[ WiZaRd1015 @ 06.04.2009. 11:21 ] @
| Treba mi neko rešenje za stavljanje određenih restrikcija jednom od accounta na Windows XP-u, tipa zabrana koriscenja particija osim C:, i onih uobičajenih reg tweakova tipa zabrana regedita, task managera..
Prosto, ja imam jedan račun sa admin privilegijama, postoji i drugi samo ograničen, po mojom kontrolom. Treba mi za klince da smanjim rizik od potencijalne štete i da ja biram koje će aplikacije moći da pokreću itd.
Sve to na jednom kompjuteru, ovo napominjem jer sam na netu našao gomilu rešenja za kontrolu istih stvari u mreži, a to mi ne treba.
Ako neko zna, neka ostavi link, besplatan program je poželjan. |
[ Nemanja Živanović @ 06.04.2009. 11:53 ] @
[ stormman @ 09.04.2009. 11:45 ] @
Bila je jedna tema sa ovom problematikom u kojoj su prikazano kako se sve te stvari zaključavaju iz regisry-ja. Ali da ne bi tražio evo ti tih rešenja:
Iskljuci Control Panel:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
DWORD Value Ime:NoControlPanel Value:1
Sakrij Options u internet explorer:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\InternetExplorer\Restrictions
DWORD Value Ime:NoBrowserOptions Value:1
Iskljuci Run:
DWORD Value Ime:NoRun Value:1
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Skrivanje Folder Options-a
Pronadite:
HKEY_CURRENT_USER => Software => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Policies => Explorer
Pritisnite desni klik, pokazat ce vam se New i onda unutar tog New odaberite DWORD Value i imenujte taj
DWORD "NoFolderOptions" onda kliknite desnim klikom na NoFolderOptions i Odaberite Modify i zamijenite 0 sa 1
Skrivanje Properties-a u My Computeru
Pronadite:
HKEY_CURRENT_USER => Software => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Policies => Explorer
Pritisnite desni klik, pokazat ce vam se New i onda unutar tog New odaberite DWORD Value i imenujte taj DWORD
"NoPropertiesMyComputer" onda kliknite desnim klikom na NoPropertiesMyComputer i Odaberite Modify i zamijenite 0 sa 1
Zakljucavanje Task meneger-a
Pronadite:
HKEY_CURRENT_USER => Software => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Policies => System
Pritisnite desni klik, pokazat ce vam se New i onda unutar tog New odaberite DWORD Value i imenujte taj
DWORD "DisableTaskMgr" onda kliknite desnim klikom na DisableTaskMgr i Odaberite Modify i zamijenite 0 sa 1
Zakljucavanje Registry-ja
Pronadite:
Pritisnite desni klik, pokazat ce vam se New i onda unutar tog New odaberite DWORD Value i imenujte taj DWORD "DisableRegistryTools" onda kliknite desnim klikom na DisableRegistryTools i Odaberite Modify i zamijenite 0 sa 1
[ aleksv @ 09.05.2009. 13:45 ] @
Koristio sam ja WinControl prije godinu dana. Ima sve sto trazis i pouzdan je.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.