[ Kolins Balaban @ 06.04.2009. 13:41 ] @
da li je ovo moguce? znaci, da u nekom txt fajlu navedem nesto tipa:
username,password,remote_ip,local_ip,profil
i da se taj fajl uploaduje na tik, i odjednom dodaju svi useri. tesko je to sve rucno unijeti, ako imam 700 usera. useri bi se spajali na tik preko pppoe.
[ Predrag Supurovic @ 06.04.2009. 13:51 ] @
Izgeneriši Mikrotik skript koji ćeš da uploaduješ i pokreneš na Mikrotiku.
[ Kolins Balaban @ 06.04.2009. 19:11 ] @
ma lik mi je na forumu napravio skriptu za dodavanje vise ppp secreta na mikrotik, ali je tad nisam mogao koristiti jer nisam imao 3.x tik. sad ga imam, i probao sam skriptu, ali ne radi jebo je tata. moze li neko reci u cemu je fazon? evo te skripte:

Code:

:global content [/file get [/file find name=test.txt] contents] ;
:global contentLen [ :len $content ] ;

:global lineEnd 0;
:global line "";
:global lastEnd 0;

:do {
       :set lineEnd [:find $content "\r\n" $lastEnd ] ;
       :set line [:pick $content $lastEnd $lineEnd] ;
       :set lastEnd ( $lineEnd + 2 ) ;

:local tmpArray [:toarray $line] ;
       :if ( [:pick $tmpArray 0] != "" ) do={
              :put $tmpArray;
              /ppp secret add name=[:pick $tmpArray 0] password=[:pick $tmpArray 1] local-address=[:pick $tmpArray 2] remote-address=[:pick $tmpArray 3] profile=[:pick $tmpArray 4] service=[:pick $tmpArray 5];
       }
} while ($lineEnd < $contentLen)

znaci medju fajovima trebam imati test.txt fajl koji sadrzi ovako nesto:

Code:

kolins,sifra,10.10.1.1,192.168.1.1,students,pppoe
aaa,bbb,1.1.1.1,2.2.2.2,students,pppoe

imam taj fajl na mikrotiku, ali skripta ne radi, tj. ne kreira ppp sercret sa tim podacima
[ Kolins Balaban @ 07.04.2009. 09:15 ] @
djelomicno sam rijesio svoj problem, ali se javio drugi :( posto ne znam praviti skripte na tik, znam nesto raditi u excelu pa sam to iskoristio. prilozeni fajl ce sve reci. problem je u tome, sto ne mogu uzeti odjednom 50 komandi i samo ih kopirati u terminal, jer mi nakon svake komande u drugom redu izbaci liniju u kojoj pise name: username i gdje ja moram opaliti enter :(